Κοινωνία

21/04/2015 - 07:29

Το δράμα δύο ανήλικων κοριτσιών της Λέσβου

Έ

να ανθρώπινο δράμα και ευαίσθητο θέμα φέρνει σήμερα στην επιφάνεια με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η εφημερίδα  «Τα ΝΕΑ της Λέσβου».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα δύο ανήλικα επέστρεψαν στη Μυτιλήνη από το ίδρυμα εκτός Λέσβου που είχαν μεταφερθεί  με εισαγγελική εντολή μετά από έκθεση της Διεύθυνσης Πρόνοιας.  Τα δύο κορίτσια πριν από δύο χρόνια περίπου είχαν χάσει τη μητέρα τους από ασθένεια και από τις υπηρεσίες κρίθηκε ότι το οικογενειακό – συγγενικό περιβάλλον δεν μπορούσε να αναλάβει την φροντίδα τους.
Πριν λίγο καιρό σύμφωνα με το δημοσίευμα τα δύο ανήλικα κορίτσια έκαναν χρήση του δικαιώματος να έρθουν στη Μυτιλήνη με ολιγοήμερη άδεια από το ίδρυμα που τα φιλοξενεί εκτός Λέσβου. Εκ τότε όμως δεν επέστρεψαν στο ίδρυμα και κανείς δεν έχει ασχοληθεί με την τύχη τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ένα από τα δύο κορίτσια νοσηλεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης  ενώ το άλλο κορίτσι απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να επιστρέψει στο ίδρυμα που είναι εκτός Λέσβου.
Το θέμα είναι λεπτό και όπως αναφέρει η εφημερίδα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των κοινωνικών υπηρεσιών της Λέσβου με το ίδρυμα (εκτός  Λέσβου) που έχει την επιμέλεια των παίδιων.
 

Μοιράσου το άρθρο!