Κοινωνία

01/09/2014 - 17:47

Δράσεις των Ναυτοπροσκόπων της Μυτιλήνης

style="text-align: justify;"> 
Δέκα μέρες στο μοναδικά όμορφο φυσικό περιβάλλον της βορειοδυτικής Χίου, στο Προσκοπικό Κέντρο του νησιού «Μάναγρος», πέρασαν οι Ναυτοπρόσκοποι του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης. 
Οι Ναυτοπρόσκοποι της Μυτιλήνης γνώρισαν παίζοντας τη φύση της Χίου αλλά και τον πολιτισμό της, επισκεπτόμενοι μνημεία του δομημένου περιβάλλοντος του γειτονικού νησιού. Όπως τα χωριά μνημεία Ανάβατος και Αυγώνυμα και τη Νέα Μονή της Χίου. Επίσης μυήθηκαν στα μυστικά ενός μοναδικού παγκόσμια προϊόντος, της μαστίχας επισκεπτόμενοι το εργοστάσιο μαστίχας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και γνωρίζοντας την παραγωγή και την επεξεργασία του προϊόντος και των υποπροϊόντων του όπως η τσίχλα.
Η λήξη της κατασκήνωσης των Ναυτοπροσκόπων σήμανε τη λήξη των φετινών καλοκαιρινών κατασκηνώσεων του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης.
 
Στο μεταξύ, το περασμένο Σαββάτο το πρωί, το λιμάνι της Μυτιλήνης γέμισε πανιά μικρών ναυταθλητικών σκαφών.  ΟΙ Ναυτοπρόσκοποι της Μυτιλήνης γνώρισαν την αθλητική ιστιοπλοία πλέοντας μαζί με ναυταθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης και του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας. 
 
Η νέα προσκοπική περίοδος για το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης ξεκινά το Σαββάτο 20 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στην Προσκοπική Εστία στο Μακρύ Γιαλό στο ύψος του γηπέδου της Μυτιλήνης όπου λειτουργεί. Λυκόπουλα, Πρόσκοποι και Ανιχνευτές θα ξεκινήσουν ξανά να παίζουν το προσκοπικό παιχνίδι σε σύγχρονες υποδομές και με σύγχρονα εκπαιδευμένους βαθμοφόρους. 
Το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκπων Μυτιλήνης λειτουργεί κάθε Σαββάτο (Πληροφορίες στο τηλ. 6932 408758 κ. Στρατής Μπαλάσκας). Στα πλαίσια του λειτουργεί Αγέλη Λυκοπούλων (παιδιών ηλικίας μαθητών Δημοτικού έως Ε Δημοτικού), Προσκόπων (νέων ηλικίας ΣΤ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου) και Ανιχνευτών (εφήβων ηλικίας μαθητών Λυκείου).
 

Μοιράσου το άρθρο!