Κοινωνία

25/05/2015 - 07:23

Έγκλημα με φόλες, θανατώθηκαν δεκάδες ζώα στην Κράτηγο Μυτιλήνης

trong>Νέο κρούσμα μαζικής δηλητηρίασης σκυλιών και γατιών σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Κρατήγου στη Λέσβο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός», τουλάχιστον δεκατρία σκυλιά αλλά και αρκετά γατιά βρέθηκαν θανατωμένα, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη μια αγέλης αδέσποτων σκυλιών που βρισκόταν στην περιοχή. Οι αδίστακτοι δράστες έφτασαν στο σημείο να σπείρουν φόλες ακόμη και μέσα σε ιδιοκτησίες, ενώ σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια.

Μόνο μια ιδιοκτήτρια εξοχικής κατοικίας στην περιοχή έχασε και τα επτά της σκυλιά, ενώ υπήρξε διάγνωση και από κτηνίατρο για την δηλητηρίαση των ζώων με φόλες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ιδιοκτήτη εξοχικής κατοικίας στην περιοχή της Κρατήγου, που βρήκε και τα τέσσερα σκυλιά του θανατωμένα. Πηγαίνοντας χθες το μεσημέρι στο σπίτι του αντίκρισε στην είσοδο τα δύο σκυλιά θανατωμένα και τα άλλα δύο στο πίσω μέρος του σπιτιού. Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΑΙΓΑΙΟΥ χαρακτήρισε την φρικτή αυτή πράξη ως «αποτρόπαιο έγκλημα αναφέροντας: "Ποιος έχει αυτή την καρδιά και μας δηλητηρίασε και τα τέσσερα σκυλιά μας;". Φανερά σοκαρισμένη μία άλλη κάτοικος της περιοχής είπε: «Έβγαλα πριν δυο μέρες το σκυλί μου για βόλτα, ζούμε σε μια ήσυχη περιοχή πάνω στη θάλασσα, που να φανταστώ όταν επιστρέψαμε ότι είχε φάει φόλα. Μέσα σε λίγη ώρα το έχασα».

Για τη μαζική δηλητηρίαση των ζώων ενημερώθηκε και ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «Κιβωτός», Ιωσήφ Μποντετζάγιας, ο οποίος δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: «προφανώς υπάρχουν κάποιοι δολοφόνοι αναμέσα μας και οι ιδιοκτήτες που έχασαν τα σκυλιά τους φοβούμενοι ότι θα μπλέξουν και ότι θα δημιουργήσουν έχθρες, δεν προβαίνουν σε καταγγελίες. Αυτό που έγινε στην Κράτηγο είναι απάνθρωπο. Στην περιοχή υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες σκυλιών οι οποίοι φοβούνται να τα βγάλουν βόλτα. Σε τέτοια περιστατικά οι πολίτες θα πρέπει να καταγγέλλουν και οι αρχές θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι στην συγκεκριμένη περιοχή το σύνολο των κατοίκων διαθέτουν σκυλιά, τα οποία χρησιμοποιούν κυρίως για τη φύλαξη των κατοικιών τους.

 

Αναστασία Σπυριδάκη / ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!