Κοινωνία

16/11/2016 - 12:46

Έκτακτη ημιαργία στη Μυτιλήνη... χορηγός ΔΕΗ ! ! !

yle="text-align: justify;">Ξυπνάς και όλο χαρά πηγαίνεις στη δουλειά σου.. Και ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι είναι ημιαργία!  Αναγκαστική ημιαργία! Χορηγός ΔΕΗ!  Ένα από τα βασικά  (και αυτονόητα) αγαθά το ρεύμα δεν είναι αυτονόητο για τη Λέσβο. Μόλις γίνει η διακοπή ρεύματος θυμάσαι.... θυμάσαι ότι ζεις στη Μυτιλήνη και... διακοπές ρεύματος συμβαίνουν συχνά ...τόσο συχνά που κανείς πλέον δεν αντιδρά. Αναγκαστικά λοιπόν θα πεις είναι ημιαργία σήμερα...δεν θα δουλέψω. Κι αν είσαι δημόσιος υπάλληλος θα πεις «αγαπώ τη ΔΕΗ» , αν όμως έχεις δική σου δουλειά θα βλαστημάς όλο το πρωί και θα βάλεις το χέρι στην τσέπη για να αντικαταστήσεις τα μηχανήματα που σου καταστράφηκαν.

Και σήμερα λοιπόν – Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 – είχαμε διακοπή ρεύματος διάρκειας πάνω από δύο ώρες στη Μυτιλήνη και σε ολόκληρη σχεδόν τη Λέσβο. Από τις 09:35 έως 12:05 (η ώρα που οι πρώτες περιοχές στην πόλη της Μυτιλήνης πήραν ρεύμα)

Σε κάποιες περιοχές ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση όποτε σε αυτές τις περιοχές η διακοπή ρεύματος θα ξεπεράσεις τις τρεις ώρες.

Αιτία της διακοπής  ένα τεχνικό πρόβλημα στις  κύριες μηχανές του εργοστασίου. (  "συντήρηση": άγνωστη λέξη για τη ΔΕΗ ...   /  "αυτόματος πιλότος" αγαπημένη φράση για τη ΔΕΗ )

Εντάξει ο Διευθυντής του εργοστασίου πάλι θα μας πει ότι ήταν μια βλάβη κτλ κτλ.  Ο Διευθυντής του εργοστασίου ποτέ δεν έχει ευθύνη! Αλίμονο! Θα παραμείνει και πάλι στη θέση του!

Θα θυμηθούμε και πάλι το παραμύθι με το που θα γίνει το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ (αν ποτέ γίνει) , θα θυμηθούμε τα βιομηχανικά αιολικά πάρκα που μας τα παρουσιάζουν ως τη μεγαλύτερη επένδυση για το νησί και τη σωτηρία μας για την ενεργειακή επάρκεια, θα θυμώσουμε λιγάκι και μετά... θα ξεχάσουμε μέχρι την επόμενη διακοπή ρεύματος.

Παράλληλα δεκάδες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές θα έχουν καταστραφεί και σήμερα , άνθρωποι με πρόβλημα υγείας μένουν χωρίς την απαραίτητη στήριξη (πχ οξυγόνο) και θέρμανση.

Κανείς δεν έχει ευθύνη για όσα συμβαίνουν ... βλάβες συμβαίνουν και εμείς χρόνια τώρα δεν παίρνουμε αποφάσεις!

Το θέμα είναι γιατί συμβαίνουν τόσο συχνά στη Μυτιλήνη; Μήπως, γιατί τελικά εμείς οι πολίτες έχουμε τόσο μεγάλη ανοχή ;

 

Στη φωτογραφία  πριν από μερικές ημέρες: Ο  Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης είχε συνάντηση με τον Διευθυντή Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας της ΔΕΗ κ. Αντ. Κατσάνη στη Μυτιλήνη, προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία του εργοστασίου . Παράλληλα έθεσε το θέμα μετατροπής της λειτουργίας του με καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον (LNG) αντί πετρελαίου, ώστε να παύσουν οι ρυπογόνες εκπομπές, με τις γνωστές επιπτώσεις τους στην υγεία των συμπολιτών μας.

Και οι δύο στο τέλος του μήνα θα είναι στη θέση τους και θα πάρουν το μισθό τους!

Μοιράσου το άρθρο!