Ελπίδα.... έφιππη περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στη Βρίσα

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η ερειπωμένη από το σεισμό της 12ης Ιουνίου του 2017 Βρίσα, ζει μέσα από τους κατοίκους της που δεν ξεχνούν το χωριό τους, έγινε σήμερα το μεσημέρι όπως και κάθε χρόνο, η έφιππη περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου.

Αυτή τη φορά όμως τα πάντα ήταν διαφορετικά αφού η περιφορά έγινε ανάμεσα σε έρημα και ερειπωμένα σπίτια. Ιδιαίτερα επώδυνη για όσους την έζησαν το πέρασμα της εικόνας από τον Πλάτανο, στο κέντρο του χωριού, ιστορικό τόπο συνάντησης των Βρισαγωτών όπου στη θέση των καφενείων πλέον υπάρχουν σοροί μπάζων.

Πριν λίγες μέρες κατεδαφίστηκε και ότι είχε απομείνει όρθιο από τη σεισμική διεργασία προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της ανοικοδόμησης.


Τη σημερινή γιορτή που ολοκληρώνεται αύριο μέρα γιορτής του Αγίου Γεωργίου στο παρεκκλήσι έξω από το χωριό με λειτουργία, μουσικές και παράθεση παραδοσιακού γεύματος οργανώθηκε από το σύλλογο των φιλίππων της Βρίσας «Άγιος Γεώργιος», τη δημοτική κοινότητα Βρίσας και τους νέους του χωριού, που συγκεντρώθηκαν μαζί με τους ενήλικες από όπου σήμερα ζουν, 10 μήνες μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 ρίχτερ.

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ