Κοινωνία

25/11/2015 - 13:00

Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.... δεν είναι μόνο πέντε γράμματα, είναι η ΖΩΗ στη Συκαμιά

Ε

.Μ.Ε.Ι.Σ σημαίνει Ελληνική Μονάδα Επείγουσας Ιατρικής Συκαμιάς αλλά είναι κάτι παραπάνω από 5 γράμματα σε ένα αρκτικόλεξο.

Ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας της Παιδοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, είναι από τους γιατρούς αυτούς που έχει προσφέρει πολλά με το έργο του και την ανιδιοτέλεια του. Εκτός από σημαντικός επιστήμων, εκτός από ένας γιατρός που έχει πάθος με την ιατρική, είναι πάνω από όλα ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει κατά καιρούς με τις πράξεις του ότι για αυτόν η ιατρική είναι πάνω από όλα ένα λειτούργημα για να προσφέρει στους συνανθρώπους του.

Στο προσφυγικό ζήτημα και στο θέμα των ανθρώπων που στοιβάζονται σε βάρκες, διασχίζοντας το Αιγαίο για να βρουν κατάλυμα στα ακριτικά νησιά της χώρας μας, ο Ανδρέας Ηλιάδης, ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους. Και εξακολουθεί να είναι. Βρίσκεται εδώ και πάνω από ένα μήνα στο νησί της Λέσβου, πότε με την αποστολή της ΕΙΝΑ, πότε από μόνος του, ερχόμενος για λίγο στην Πάτρα και ύστερα επιστρέφοντας εκεί για να προσφέρει ότι μπορεί στους ανθρώπους αυτούς.

 

Μαζί, λοιπόν, με τους γιατρούς και τους εθελοντές που βρίσκονται στην Συκαμιά, σε μέρος της Λέσβου όπου υπάρχουν δεκάδες πρόσφυγες έφτιαξαν την ελληνική μονάδα επείγουσας ιατρικής Συκαμιάς.

Την μονάδα Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. που όπως αναφέρει και ίδιος στο facebook γεννήθηκε και είναι έτοιμη. «Ετοιμάστηκε από το μηδέν μόνο μέσα σε τρεις ημέρες με πολλή αγάπη μεράκι και επιμονή» γράφει ο ίδιος. Διαθέτει 2 κρεβάτια ενηλίκων και 2 παίδων. «Θέλω να ευχαριστήσω ανθρώπους που δούλεψαν ατελείωτες ώρες εθελοντικά . Μπράβο» τονίζει.

Μπράβο σε όλους. Μπράβο στην ανθρωπιά, στην προσφορά, στην αγάπη και στην αλληλεγγύη. Μπράβο και σε σας κύριε Ανδρέα Ηλιάδη…  

(Οι φωτογραφίες είναι από το facebook, από την σελίδα του Ανδρέα Ηλιάδη).

 

patrasevents.gr

Μοιράσου το άρθρο!