Κοινωνία

05/03/2018 - 06:38

Επιστολή προς τον δήμαρχο Λέσβου : να πάρει ξανά ζωή ο «Πλάτανος» στη Βρίσα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΑΘΗΝΑΣ



Προς Τον Δήμαρχο Λέσβου κο. Σπύρο Γαληνό

Κύριε Δήμαρχε,

            Σε συνέχεια της επιστολής μας της 12ης Σεπτεμβρίου 2017, σας  παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε εάν έχουν γίνει από την πλευρά σας  όλες οι απαραίτητες ενέργειες  για τη χορήγηση της  στεγαστικής  συνδρομής από την Πολιτεία , όπως ορίζεται  από το ΦΕΚ 2524/25 -06 2017,  για τα δημόσια κτήρια της Βρίσας, τα οποία έπαθαν καταστροφές από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017.  (Λέσχη, Κοινοτικό Γραφείο κ.α)

            Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο των έργων που θα γίνουν για τα δημόσια κτήρια, θα χρειαστεί και ανάπλαση, διαπλάτυνση και διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας της Βρίσας. Μετά την κατεδάφιση της Δημοτικής Αγροτολέσχης και των WC, μπορεί να αξιοποιηθεί και το δημοτικό οικόπεδο το οποίο εφάπτεται του κτιρίου της Αγροτολέσχης. Έτσι, θα δοθεί χώρος στα καφενεία για να αναπτυχθούν στο βάθος και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους έχοντας μεγαλύτερο χώρο και η πλατεία θα γίνει πιο λειτουργική και ευρύχωρη. Η υπάρχουσα πριν τον σεισμό ήταν πολύ περιορισμένη και ουσιαστικά επεκτεινόταν στους δρόμους που τη διέσχιζαν, γεγονός που δημιουργούσε πολλά προβλήματα. Η πλατεία έχει ήδη έναν πλάτανο και θα ήταν καλό να φυτευτεί και ένας δεύτερος στο βάθος.

            Σας παρακαλούμε για την τοπογραφική αποτύπωση της προτεινόμενης περιοχής όπως και της ευρύτερης περιοχής πέριξ της πλατείας. Η παρέμβαση αυτή θεωρούμε ότι, εκτός από την άμεση πρακτική της αξία, θα συμβάλει καθοριστικά στην αναθέρμανση της ζωής στο χωριό.  Ο «Πλάτανος», όπως ονομαζόταν η πλατεία, ήταν βασικός πυρήνας της κοινωνικής ζωής της Βρίσας και η βελτίωσή της θα έχει ευρύτερης θετικές συνέπειες για όλους.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος



Κωνσταντίνος Σταυρινός

Μοιράσου το άρθρο!