Κοινωνία

11/05/2017 - 06:22

Επιτυχής έναρξη των συμπληρωματικών προγραμμάτων στείρωσης στη Λέσβο

Ο σκοπός της Canilos είναι να προστατέψει τα βαρελόσκυλα της Λέσβου. Επιπλέον, ένα πρόγραμμα στείρωσης για αδέσποτα σκυλιά ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016. Αυτό τελείται σε συνεργασία με την ΚΙΒΩΤΟ. Ο στόχος είναι να στειρωθούν 100 αδέσποτα σκυλιά. Μέχρι τώρα, 43 σκύλοι έχουν χειρουργηθεί.

Μόνο οι θηλυκοί σκύλοι περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, καθώς τα κουτάβια από τις γέννες τους εγκαταλείπονταν τακτικά. Εξαιτίας αυτού του φαινομένου, ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων αυξανόταν σταθερά. Η στείρωση των σκύλων χρηματοδοτείται από την Canilos σε συνεργασία με κτηνιάτρους και εθελοντές.

Εντούτοις, κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, παρατηρήσαμε πώς και οι κάτοικοι της Καλλονής και των γύρω περιοχών αντιμετωπίζουν προβλήματα με αδέσποτα σκυλιά. Για αυτό τον λόγο, φέτος την άνοιξη η Canilos ξεκίνησε ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων και δεσποζόμενων σκύλων στη Καλλονή και τις γύρω περιοχές.

Ο στόχος μας είναι να στειρώσουμε 50 αδέσποτα σκυλιά συνολικά φέτος την άνοιξη, όλα θηλυκά. Και 50 δεσποζόμενα σκυλιά, αρσενικά και θηλυκά. Μέχρι και τον Μάρτιο, 15 σκυλιά στειρώθηκαν. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι 4 κάτοικοι της Καλλονής μπορούν να στειρώσουν τα κατοικίδια τους με σκοπό τη μείωση του πληθυσμού.

Η Canilos χρηματοδοτεί το 50% του κόστους, και ο ιδιοκτήτης θα χρειαστεί να πληρώσει μόνο ένα μικρό ποσό. Η τιμή για έναν αρσενικό η θηλυκό σκύλο είναι σχεδόν η ίδια: για ένα αρσενικό σκύλο είναι 30€ και για ένα θηλυκό ανέρχεται στα 35€. Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη στείρωση και φροντίδα μετά την επέμβαση παρέχεται επί τόπου. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε μαζί να επιτύχουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, όχι μόνο για τον άνθρωπο αλλά και για το ζώο.

Μοιράσου το άρθρο!