Κοινωνία

04/05/2017 - 19:21

Ερωτηματικά από την αρνητική στάση της μητέρας από τη Μυτιλήνη με τα δύο βρέφη

Αίσθηση στην κοινή γνώμη προκάλεσε η ιστορία της 22χρονης μητέρας από την Μυτιλήνη η οποία μεγαλώνει τα δυο βρέφη της κάτω από αντίξοες συνθήκες σε μια παράγκα, ξεχασμένη από τον Θεό.

 
Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτελούν «γροθιά» στο στομάχι εν έτει 2017, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κόσμου ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει την 22χρονη λεχώνα και τα δυο της παιδιά. H απήχηση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που φτιάχτηκε μέχρι και γκρουπ στο facebook προκειμένου όσοι πολίτες θέλουν να προσφέρουν την βοήθεια τους σε έναν συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

 

 
Σε αποκλειστική δήλωσή της στο newpost η Ν. Λ. θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο για την ανταπόκριση του, σημειώνοντας ότι δεν χρειάζεται κάποια βοήθεια.
 
Την ίδια ώρα, η στάση της προκαλεί ερωτηματικά στις τοπικές Αρχές δεδομένου των αντίξοων συνθηκών του καταλύματος στο οποίο επιβιώνει τόσο η ίδια όσο και το 11 ημερών κοριτσάκι και το 14 μηνών αγοράκι της. Μιλώντας στο newpost η  αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη (φωτο) , ενημέρωσε για την αρνητική στάση της 22χρονης πριν ένα χρόνο τόσο στην ίδια όσο και στην αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Καλλιόπη Πρωτογεράκη – Γόμου οι οποίες της είχαν προσφέρει βοήθεια την οποία όμως αρνήθηκε.
 
 
«Πέρυσι τον Μάρτιο μας ζήτησε βοήθεια προκειμένου να φιλοξενηθεί σε κάποιον ξενώνα λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν. Εμείς ξεκινήσαμε τις διαδικασίες φιλοξενίας και εύρεσης δουλειάς μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, ενώ την φέραμε σε επικοινωνία και με ψυχολόγο» αναφέρει η κ. Αντωνέλλη. Η κοπέλα ωστόσο σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας ξαφνικά εξαφανίστηκε και δεν ανταποκρινόταν στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα. Έτσι η ιστορία της 22χρονης μπήκε «στο συρτάρι» για να κάνει την εμφάνισή της ένα χρόνο μετά, έχοντας αποκτήσει ακόμη ένα παιδί μόλις 11 ημερών.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο  χώρος στον οποίο διαμένει η μονογονεϊκή οικογένεια είναι του θείου της 22χρονης μητέρας, ο οποίος μένει και αυτός μαζί τους και δεν πληροί καμία συνθήκη υγιεινής για την ίδια τη γυναίκα και τα μωρά της.
 
 
 
newpost.gr

 

Μοιράσου το άρθρο!