Κοινωνία

20/11/2014 - 09:30

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αγιάσο - Κυριακή 23 Νοεμβρίου

Δ

υναμικά συνεχίζουμε στην Αγιάσο τη συντονισμένη προσπάθεια που  ξεκινήσαμε τον περασμένο Δεκέμβρη για την Εθελοντική Αιμοδοσία. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Εθελοντών Αιμοδοτών Αγιάσου σε συνεργασία με το Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου προχωρούν:

Την Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 και ώρες 9 π.μ. – 3 μ.μ., στη διοργάνωση της 3ης ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:

*                Όταν προκύψει έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα το δικό μας άνθρωπο, αφού το αίμα που θα δώσουμε χρειάζεται 2-3 μέρες για να ελεγχθεί. Επομένως στα ψυγεία του Νοσοκομείου πρέπει πάντα να υπάρχουν  ελεγμένες μονάδες αίματος για κάθε έκτακτη ή τακτική ανάγκη.

*   Όσοι προσφέρουμε αίμα μόνο για συγγενείς ή φίλους δεν έχουμε αργότερα δικαίωμα να το ζητήσουμε για μας ή το περιβάλλον μας, ενώ αν ανήκουμε σε ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ μπορούμε να το ζητήσουμε. Αχρείαστο να είναι, αλλά επειδή δυστυχώς συμβαίνει να χρειάζεται, ας προνοήσουμε. Ας προσφέρουμε στο συγγενή, στο φίλο, στο συνάνθρωπο ζωή και ελπίδα.

*                Οι Εθελοντές Αιμοδότες δικαιούνται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις σχετικές με την αιμοδοσία, ώστε να προστατεύεται η υγεία τους. Οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρώνονται θα δίνονται από 3 διαθέτες της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών Αγιάσου, ύστερα από εντολή των ίδιων των Εθελοντών Αιμοδοτών, αυστηρά βάσει γραπτού Κανονισμού που ενέκριναν οι ίδιοι οι Εθελοντές Αιμοδότες κατά την πρώτη Αιμοδοσία. Όσοι θέλουν οποιαδήποτε ενημέρωση για την Εθελοντική Αιμοδοσία μπορούν να τηλεφωνήσουν στο Σταθμό Αιμοδοσίας (κ. Βασίλη Μακαρώνη, τηλ. 2251351234).

*     Όσοι συγχωριανοί και συγχωριανές θέλουν να προεγγραφούν ας δώσουν τα τηλεφωνά τους (κατά προτίμηση τα κινητά) στους Συντονιστές που είναι οι: Αργύρας Γιάννης, Κοτσώνης Βασίλης, Κουτσκουδής Μ. Παναγιώτης, Ρουγκέλλη Διαμάντω, Σκλεπάρης  Δημοσθένης, Τσουκαρέλλη Χρυσώ και Χατζηγιάννης Ι. Τάσος.

Η  ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΓΙΑΣΟΥ

 

 

(φώτο αρχείου από την πρώτη αιμοδοσία)

Μοιράσου το άρθρο!