Κοινωνία

24/06/2015 - 10:27

To έθιμο του Κλύδωνα και της φωτιάς στο Μόλυβο μέσα από 13 υπέροχες φωτογραφίες

Χ

θες 23/6/2015 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας «Ο ΜΟΛΥΒΟΣ» σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας, αναβίωσε στην Πλατεία Λευκονοίκου, το έθιμο του Κλύδωνα και της φωτιάς (στη Χάρη του Αϊ Γιαννιού) σε μια κατάμεστη από κόσμο πλατεία (Μολυβιάτες και τουρίστες).

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Θόδωρος Βαλσαμίδης, ο οποίος για μια ακόμα φορά δείχνει την αγάπη του προς τον Σύλλογο αλλά περισσότερο στην παράδοση. Εδώ θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα και να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μήθυμνας κ. Θανάση Ανδριώτη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε κοντά στο Σύλλογο και ήταν συνδιοργανωτής στην εκδήλωσή μας αυτή. Διέθεσε τα οχήματα αλλά και το προσωπικό του Δήμου για να στηθεί η εκδήλωση. Τον ευχαριστούμε πολύ.

 

Βλέπουμε λοιπόν ότι ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά για να αναδείξουμε και για να προβάλουμε τον τόπο μας. Συνεχίζοντας, την Κυριακή 28/6/2015 και ώρα 19,30 στην Πλατεία Λευκονοίκου, διοργανώνουμε το Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Τα παιδιά όλων των τμημάτων του Συλλόγου μας, του Συλλόγου Γυναικών Συκαμινέας ¨Η Αγία Φωτεινή", του Ε.Θ.Ο. Καλλονής και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέτρας, θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας μας. Αυτά τα παιδιά θα συνεχίσουν τις παραδόσεις και θα αναβιώνουν τα ήθη και τα έθιμά μας τα επόμενα χρόνια. Αξίζει να τα καμαρώσουμε και να τους δώσουμε κουράγιο να συνεχίσουν.

 

Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

 φωτογραφίες by Eleonora Pouwels

Μοιράσου το άρθρο!