Κοινωνία

07/04/2018 - 17:05

"Εξαφανίστηκε" Επιτάφιος από την περιοχή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Κ

άθε χρόνο γίνεται η περιφορά του Επιταφίου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Είναι η πρώτη περιφορά που γίνεται τη Μεγάλη Παρασκευή στην πόλη της Μυτιλήνης και έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και αφορά τόσο τους εργαζόμενους αλλά και όσους αυτές τις άγιες ημέρες νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο. Η περιφορά αποτελεί στην ουσία παράδοση της Μυτιλήνης και καθιερώθηκε εδώ και πολλά χρόνια από την Μητρόπολη Μυτιλήνης.

Κάθε χρόνο ο Επιτάφιος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης συναντά τον Επιτάφιο του Γηροκομείου Μυτιλήνης. Φέτος όμως ο Επιτάφιος του Γηροκομείου Μυτιλήνης εξαφανίστηκε...

Επίσημα δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί το Γηροκομείο Μυτιλήνης επέλεξε να απουσιάσει από την περιφορά.  Αυτό που έχει αναφερθεί  από πολλούς ως αιτία είναι η οικονομική διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το Γηροκομείο Μυτιλήνης που ανήκει στη Μητρόπολη Μυτιλήνης. Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης - με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά - διεκδικεί χρηματικό ποσό από το Γηροκομείο Μυτιλήνης καθώς πολλά χρόνια παρείχε σίτιση στους τροφίμους του Γηροκομείου. Η εξέλιξη αυτή είναι η αιτία όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες που οδήγησε τη Διοίκηση του Γηροκομείου Μυτιλήνης να απέχει από την περιφορά της Μεγάλης Παρασκευής.

Είπαμε το Πάσχα είναι η γιορτή της Αγάπης...

Το είπαμε και... το ξεχάσαμε!

 

Στη φωτογραφία ο Επιτάφιος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης... μόνος του! Χωρίς τον Επιτάφιο του Γηροκομείου Μυτιλήνης

 

Μοιράσου το άρθρο!