Κοινωνία

14/01/2017 - 19:12

Γιατρός καταγγέλλει: «Απάνθρωπη η μεταχείριση των μεταναστών στη Λέσβο »

Αμερικανίδα γιατρός κάνει λόγο για χώρους φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο που δεν σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και είναι χειρότεροι από αυτούς που βρήκε στο Πακιστάν.

«Χώρος φιλοξενίας στη Λέσβο που φιλοξενεί πάνω από 2,500 μετανάστες αρνείται τις πιο βασικές ανάγκες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», αναφέρει Αμερικανίδα γιατρός που βρίσκεται στο σημείο.
Η Ντιάν Σάψων, Αμερικανίδα παιδίατρος, ισχυρίζεται πως έχει περιθάλψει απεγνωσμένους μετανάστες ασθενείς στη Λέσβο που είχαν κρυοπαγήματα και άλλες αρρώστιες που έχουν να κάνουν με το κρύο και βροχερό καιρό καθώς οι τέντες που διαμένουν δεν μπορούν να σταματήσουν τα καιρικά φαινόμενα.
 
«Αυτός ο χώρος φιλοξενίας στη Λέσβο είναι ο λιγότερο προετοιμασμένος από όλους όσους έχω δει. Δεν είναι προετοιμασμένοι για τις καιρικές συνθήκες, ανέφερε η Σάψων.
Μάλιστα όπως συνεχίζει στις καταγγελίες της, οι σκηνές βάζουν νερό και οι μετανάστες δεν μπορούν να στεγνώσουν τα ρούχα τους και μένουν βρεγμένοι για ημέρες.
«Βρέθηκα στους σεισμούς του Πακιστάν και στην Αϊτή τα τελευταία 20 χρόνια. Η διαφορά το πως λειτουργά ο καταυλισμός στην Λέσβο και αυτές στο Πακιστάν και στην Αϊτή είναι σαν την ημέρα από τη νύχτα», αναφέρει κατηγορηματικά η γιατρός.
 
newsbomb

Μοιράσου το άρθρο!