Κοινωνία

07/12/2010 - 10:47

H πορεία στη Μυτιλήνη για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο-Σημειώθηκαν μικροεπεισόδια

 

 

Η πορεία στη Μυτιλήνη ξεκίνησε από τα κεντρικά λύκεια κατά τις 7. Υπήρχαν τρία μπλοκ το πρώτο των φοιτητικών συλλόγων, το δεύτερο από α/α χώρο που το πανό έγραφε "Σε αυτή τη κοινωνία οι εξεγέρσεις γίνονται, δεν είναι ουτοπία" και ένα τελευταία της ανταρσυα. Στο τέλος της πορείας ακολουθούσε κι ανένταχτος κόσμος. Συνολικά η πορεία είχε γύρω στα 500 άτομα, εκ των οποίων πάνω από τους μισούς ήταν στο α/α μπλοκ, με καλό παλμό και μεγάλη διαδρομή. Πέρασε από κεντρικούς δρόμους και έφτασε στο νέο μπατσικό φρούριο που βρίσκεται στα όρια της πόλης.

Έπειτα συνέχισε σε γειτονιές όπου μοιράστηκαν πολλά κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια. Κατέληξε στην κεντρική πλατεία αφού πέρασε από την προκυμαία όπου σπάστηκαν ATM και κατέβηκε και μια τζαμαρία  πόρτας τράπεζας. (Εθνική Τράπεζα) Στο τέλος κι ενώ είχε φύγει ο περισσότερος κόσμος και είχαν μείνει μόνο κάποιοι φοιτητές έκανε την εμφανισή της μια διμοιρία που έμεινε σε κεντρικό δρόμο.

Στην προκυμαία, και ενώ γίνονταν οι επιθέσεις στις τράπεζες, ένας δημοσιογράφος τραβούσε πλάνα από ένα μπαλκόνι (νομίζω από το σταθμό Αρχιπέλαγος). Αφού λούστηκε με βρισιές, συνθήματα και αναπτήρες, εγκατέλειψε το πόστο του... aixmhtispenas

Μοιράσου το άρθρο!