Χιονίζει ακατάπαυστα στην Αγιάσο - Αφόρητη η κατάσταση - Άμεση ανάγκη για μηχανήματα καθαρισμού

Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής ως σήμερα το μεσημέρι που γράφονται αυτές οι αράδες χιονίζει ακατάπαυστα!


Ως συνήθως, ο χιονιάς δεν προσφέρει μόνο υπέροχες αλπικές εικόνες και δυνατότητες λαχταριστών εξορμήσεων στη χιονισμένη ύπαιθρο, αλλά δημιουργεί και σοβαρά προβλήματα παντού και ιδιαίτερα στις κατοικημένες περιοχές, όταν η χιονόπτωση συνεχίζεται και εναλλάσσεται με παγετό!

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας δουλεύουν ακατάπαυστα για να διατηρούν καθαρό το επαρχιακό οδικό δίκτυο και να αποκαθιστούν τη συγκοινωνία από και προς Αγιάσο. Χθες και σήμερα το πρωί γκρέιντερ (εφοδιασμένο και μαχαίρι και αλατιέρα) άνοιξε εκ νέου τον επαρχιακό δρόμο προς το χωριό. Χθες συνέχισε τις εκχιονιστικές εργασίες προς Σανατόριο (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου) και 3ο Σταθμό Αναφοράς (Μονάδα Ραντάρ Πολεμικής Αεροπορίας στο Ξυλόκαστρο), σήμερα όμως προέκυψε ανάγκη να κινηθεί προς; την περιοχή του Αμπελικού.

Η κατάσταση μέσα στο χωριό αρχίζει και γίνεται αφόρητη. Η Δημοτική Κοινότητα διαθέτει μόνο ένα μίνι bob-cat (!!!) και 4 υπαλλήλους καθαριότητας, που καλούνται να ελευθερώσουν τους δρόμους και να διευκολύνουν την κίνηση πεζών και οχημάτων, πράγμα βέβαια ανθρωπίνως αδύνατο, αφού το εσωτερικό οδικό δίκτυο του πυκνοδομημένου μας οικισμού είναι πολυδαίδαλο και έχει μήκος αρκετών χιλιομέτρων. Κλειστοί παραμένουν ακόμα οι κεντρικοί δρόμοι και η πρόσβαση στις περιφερειακές συνοικίες είναι αδύνατη. Το χιόνι σε πολλά σημεία ξεπέρασε τους 60 πόντους! Τα αποθέματα αλατιού πρέπει να ενισχυθούν, αφού μεγάλο μέρος τους αναλώθηκε για τον καθαρισμό των δρόμων μετά τις προηγούμενες χιονοπτώσεις.

Αμέσως μετά την ύφεση των φαινομένων και πριν ο παγετός επιδεινώσει την κατάσταση επιβάλλεται η άμεση επέμβαση του μητροπολιτικού Δήμου. Πρέπει άμεσα να σταλούν ενισχύσεις από τη Μυτιλήνη (μηχανήματα, προσωπικό, νέες ποσότητες άλατος), προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι γειτονιές!

 

πηγη: agiasos.gr

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ