Κοινωνία

15/12/2017 - 20:19

Η Λέσβος στο Λονδίνο.... Μια καλλιτεχνική ματιά "γροθιά στο στομαχι"

trong>Μια καλλιτεχνική ματιά "γροθιά στο στομαχι" μας θυμίζει ότι τα πράγματα δεν είναι για όλους ρόδινα στον κόσμο.


Η Αραμπέλα Ντορμαν δημιούργησε ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ικανό να συνταράξει όποιος επισκεφθεί την εκκλησία St James στο Piccadilly του Λονδίνου.

Χρησιμοποίησε για το έργο της ένα πολυέλαιο, που συνήθως είναι στολισμένος με χρυσά και επιβλητικά χρώματα, στον οποίο όμως, κρέμασε 700 αντικείμενα που ανήκουν σε πρόσφυγες, αντικείμενα μάλιστα που διασώθηκαν στο ελληνικό νησί της Λέσβου.

Το δημιούργημα έχει τον συμβολικό τίτλο Suspended.

Το μικρό φορμάκι ενός βρέφους το οποίο γράφει πάνω “Η πρώτη μου παραμονή Χριστουγέννων", πυτζέμες μικρών παιδιών με διπλωμένα μανίκια σαν να κρατάνε χέρια και να σχηματίζουν μια παιδική αλυσίδα, διπλωμένα τζιν γυρισμένα ανάποδα, λες και αυτός που τα φοράει να είναι έτοιμος να πέσει από ψηλά, παπούτσια, καλτσάκια, καπέλα, είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα που διασώθηκαν και πραγματικά δημιουργούν ένα μοναδικό συναίσθημα, σε όποιον επισκεφθεί τον ναό.

Αντικείμενα που διασώθηκαν σε παραλίες, σε ελαιώνες της Λέσβου.


Η Ντόρμαν επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Λέσβο το 2015, αφότου πέρασε ένα διάστημα σε Ιράκ και Αφγανιστάν. "Δεν μπορεί τίποτα να συγκριθεί με το ανθρώπινο δράμα που αντιμετώπισα σε αυτές τις παραλίες της Λέσβου", φαίνεται να λέει η ίδια σε δηλώσεις της.

Η έκθεση θα παραμείνει στο ναό St James στο Λονδίνο μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου του 2018
Φώτο από Guardian

Μοιράσου το άρθρο!