Κοινωνία

01/08/2015 - 07:50

Ηχηρή παρέμβαση Ζαμτράκη: η λειτουργία του λιμανιού έχει διαταραχθεί πλήρως

&n

bsp;Επιστολή -  παρέμβαση του Σωτήρη Ζαμτράκη (Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Λέσβου)  στο Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη για την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης εξαιτίας του μεγάλου αριθμού μεταναστών.  Επιστολή με πολλές αιχμές ... μια ηχηρή παρέμβαση με πολλούς αποδέκτες! 

Η επιστολή ξεκινά με την πρώτη αίχμη: «Παρακολουθώ από τον Λεσβιακό Τύπο και άλλα μέσα ενημέρωσης τις συνεχείς συσκέψεις με πρωτοβουλίες σας καθώς και το ενδιαφέρον σας για την αντιμετώπιση του με ταναστευτικού. Πλην όμως το Λιμενικό Ταμείο, υπεύθυνο και διαχειριστής του Λιμανιού και της Προκυμαίας δεν καλείται σε τέτοιου είδους συσκέψεις προφανώς γιατί κατά την άποψη των αρμοδίων δεν έχει λόγο».

Και συνεχίζει:  « Το Λιμεναρχείο αντί να προστατέψει το χώρο του Λιμανιού εγκατέστησε κέντρο καταγραφής μεταναστών... ».

Η επιστολή καταλήγει:  «Ζητούμε: α) να εκτιμηθεί η προσπάθεια και η μέχρι τώρα προσφορά του Λιμενικού Ταμείου, β) να απομακρυνθεί άμεσα το κέντρο καταγραφής μεταναστών. γ) να προστατευτεί ο χώρος του λιμανιού και να α- πομακρυνθούν σκηνές και μετανάστες, δ) να αποκατασταθούν οι προκληθείσες καταστροφές, ε) να αποδοθεί το λιμάνι στους χρήστες του. στ) να αποδοθεί ο χώρος κολύμβησης στους δικαιούχους. »

 

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

 

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
Μεταναστευτικό.pdf 797.14 KB

Μοιράσου το άρθρο!