Κοινωνία

19/05/2015 - 11:56

Ημερίδα για την απασχόληση των νέων - Ένα πρώτο βήμα ενημέρωσης για τους ανέργους του νησιού μας

ign="center"> 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, η ημερίδα για την απασχόληση των νέων, που οργάνωσαν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, η Αντιδημαρχία Νέας Γενιάς, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου, η Περιφερειακή Εταιρεία Ανάπτυξης Β. Αιγαίου και ο ΟΑΕΔ ΚΠΑ 2 Μυτιλήνης, όπου συζητήθηκαν εκτενώς θέματα όπως: προοπτικές απασχόλησης, αγορά εργασίας, επιχειρηματικότητα, προοπτικές ανάπτυξης και πολλά άλλα ζητήματα, με σκοπό την ενημέρωση των νέων και γενικότερα όσων την παρακολούθησαν.

Στο χαιρετισμό της, η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Αθηνά Ιωσηφέλλη, αφού ευχαρίστησε θερμά τους συνδιοργανωτές και τους ομιλητές, είπε ότι η πραγματοποίηση της ημερίδας αποσκοπεί στο να συνενώσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τις δυνάμεις τους προκειμένου να αξιοποιηθούν οι νέοι του τόπου μας προς όφελος της απασχόλησης και της παραγωγικότητας.

            «Το πρόβλημα της ανεργίας των νέων – επεσήμανε η κα Ιωσηφέλλη - είναι επίκαιρο όσο ποτέ και καλούμαστε ξεκινώντας από την ημερίδα αυτή να δώσουμε ελπίδα σε νέα παιδιά που πολλά από αυτά βρίσκονται λίγο πριν από το να εγκαταλείψουν το νησί μας. Πιστεύω ακράδαντα πως οι πληροφορίες που θα δοθούν αμέσως μετά  από τους ομιλητές θα συνδράμουν όχι μόνο για να βγουν  χρήσιμα συμπεράσματα αλλά να βοηθήσουν  ούτως ώστε να καταγράφουν τα σωστά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει ένας νέος  ώστε να βρει ευκολότερα εργασία ή να δημιουργήσει την δική του επιχείρηση».

Αναλυτικά οι ομιλητές ανέπτυξαν τα παρακάτω θέματα:

Βαζλά Δέσποινα (Πρόεδρος ΤΟΣΥΝ Δήμου Λέσβου)

Θέμα: ”Απασχόληση των Νέων"

Παλαιολόγου Γεώργιος (Προϊστάμενος ΟΑΕΔ ΚΠΑ 2 Μυτιλήνης)

Θέμα: "Παρουσίαση Νέου Μοντέλου ΟΑΕΔ και των Ενεργητικών Πολιτικών"

Ψαρρός Ξενοφών (Υπάλληλος ΚΠΑ 2 ΟΑΕΔ Μυτιλήνης)

Θέμα: "Παρουσίαση Δικτυακής Πύλης ΟΑΕΔ και των Δυνατοτήτων της"

Περιμένης Αναστάσιος (Διευθυντής ΕΤΑΛ)

Θέμα: "Απασχόληση και Προοπτικές μέσω τοπικών αναπτυξιακών Στρατηγικών"

Αλέκος Κουζινόγλου (Γραμματέας ΔΣ Ποτοποιών Λέσβου)

Θέμα: "Δυναμική και αντικίνητρα της Λεσβιακής ποτοποιίας"

Χρήστος Μητσάκης (Πρόεδρος ΔΣ Ποτοποιών Λέσβου)

Θέμα: "Λεσβιακές επιχειρήσεις - τοπική αγορά εργασίας"

Μυρσινιάς Ευάγγελος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου)

Θέμα: "Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα

Σωτήρης Χτούρης (Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου)

Θέμα: “Η ανεργία των νέων ως μια κρίση της προσφοράς εργασίας και η αλλαγή του αναπτυξιακού υποδείγματος στην Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο”.

Η ενδιαφέρουσα και επίκαιρη αυτή ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Ψάνης, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης – Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Διοικητικών Υπηρεσιών, Γιώργος Κατσαρός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, Προκόπης Σινάνης και πολύς κόσμος – ιδιαίτερα νέοι – ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων.

Μοιράσου το άρθρο!