Κοινωνία

01/02/2018 - 06:29

Ημερίδα στη Μυτιλήνη: Η Ενδοοικογενειακή Βία και Τρόποι Αντιμετώπισής της

Η   Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» -παράρτημα Ν. Λέσβου  διοργανώνει  Ημερίδα, τη Δευτέρα  5 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 17:30 μμ, στην αίθουσα  εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,  με θέμα:
                 «Η  Ενδοοικογενειακή Βία και Τρόποι Αντιμετώπισής της».                                                   

με  ομιλητές τους :
Πρ. Υπουργό Δικαιοσύνης-βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπο Αθανασίου
Μόνιμο Επίκουρο Καθηγητή Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ευστ. Παπάνη.
Η Ημερίδα διοργανώνεται με αφορμή την ετήσια εκδήλωση «κοπής της βασιλόπιτας», που θα ακολουθήσει,  ενώ η επιλογή του θέματος υπήρξε αποτέλεσμα ευαισθητοποίησης  της «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ» απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα , που μαστίζει   το θεσμό της «οικογένειας»,   την περίοδο της «κρίσης» που διέρχεται η Ελληνική Κοινωνία.                   

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ.
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η ενδοοικογενειακή βία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη χώρα μας  αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα  σύγχρονα προβλήματα.    Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία έρευνας της γραμμής  SOS  15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στην Ελλάδα   8 στις 10 γυναίκες είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύζυγό τους.   
Ανάλογα είναι και τα περιστατικά καταγραφής από την Ελληνική Αστυνομία, που δείχνουν ότι το  2017  σημειώθηκαν 3.134 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με 4.243 θύματα συνολικά.
Στη Λέσβο όπως έδειξαν τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ερευνητική ομάδα του κ. Παπάνη  τα ποσοστά ενδοικογενειακής βίας βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, με θύματα γυναίκες κάθε ηλικίας και θύτες  άνδρες  όλων των μορφωτικών επιπέδων.
Σε επίπεδο της αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Πόρων  έχει προσφέρει σημαντικό έργο ο  νυν βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ.   κ. Χαρ. Αθανασίου.  

                        Εκ μέρους της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών Λέσβου
 Η Γεν. Γραμ.                      Η Αντιπρόεδρος                                  Η Πρόεδρος
 Γιούλη Βάσου                 Εύη Αθανασίου                                Λίτσα Κρικλάνη

 



 

Μοιράσου το άρθρο!