Κοινωνία

25/11/2017 - 18:37

Κατάληψη από τους πρόσφυγες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη

yle="text-align: justify;">Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου περίπου 30 με 40 Αφγανοί πρόσφυγες και αλληλέγγυοι. Η κατάληψη σημειώθηκε μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν περίπου 150 άτομα στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Αίτημα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ήταν να δοθούν στους ανθρώπους τρίπτυχα που τους επιτρέπουν να φύγουν από το νησί, καθώς και η απελευθέρωση ενός Σύρου απεργού πείνας ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στο προαναχωρησιακό κέντρο της Μόριας και πρόκειται να απελαθεί. Ο τελευταίος συνελήφθη στην πλατεία Σαπφούς ενόσω ήταν ακόμα απεργός πείνας καθώς είχε απορριφθεί το αίτημα ασύλου του και σε δεύτερο βαθμό.
 
Στον χώρο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ προσέτρεξαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οπιλιες παρέμειναν έξω από το κτήριο παρακολουθώντας διακριτικά την κατάσταση χωρίς να επεμβαίνουν.
 
Στο σημείο βρίσκονται και στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ζήτησαν να μπουν στον χώρο των γραφείων προκειμένου να συζητήσουν με τους καταληψίες, αλλά οι τελευταίοι δεν έκαναν δεκτό το αίτημά τους.
 
Νωρίτερα, ομάδα προσφύγων που φιλοξενούνται προσωρινά στο ΠΙΚΠΑ επιχείρησαν να φτάσουν στον χώρο της συγκέντρωσης αλλά η αστυνομία σταμάτησε το πούλμαν που τους μετέφερε και τους κατέβασε.

Μοιράσου το άρθρο!