Κοινωνία

16/12/2017 - 12:16

Κατάληψη του κτιρίου ΑΤΕ 15/12/2017, στη Μυτιλήνη, για την απεργία πείνας του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα

Κατάληψη των πάντων μέχρι την ολική απελευθέρωση


Κατάληψη του κτιρίου ΑΤΕ 15/12/2017 ( Πανεπιστημίου Αιγαίου), στη Μυτιλήνη, για την απεργία πείνας του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα και τον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα.

Ως αναρχικοί αντιλαμβανόμαστε τον κρατικό μηχανισμό ως έναν a priori εχθρό της ελευθερίας, ένα οικοδόμημα που γεννάται μέσα από την παθητικότητα του όχλου και ενσαρκώνεται μέσα από την επέκταση και εξέλιξη των μηχανισμών και μεθόδων έλεγχου και καταστολής.

Εν τούτοις δεν ξαφνιαζόμαστε από την περεταίρω αυταρχικοποίηση του καθεστώτος, ξαφνιαζόμαστε όμως από τα αδρανοποιημένα αντανακλαστικά του «χώρου». Πολλά τα υποκείμενα και οι ομάδες που ευαγγελίζονται ανθρώπινα δικαιώματα, αντικρατικό αγώνα και ατομικές ελευθερίες αλλά στο μόνο στο οποίο συμβάλουν είμαι μια στείρα και προβληματική αυτοαναφορικότητα η οποία έγκειται στην ανάγκη τους για περεταίρω κοινωνικό έρισμα και την αναζήτηση του όποιου επαναστατικού υποκειμένου.

Το μόνο επαναστατικό υποκείμενο που μπορούμε να εντοπίσουμε είναι αυτό που διαρκώς εξεγείρετε και αμφισβητεί συνεχώς το υπάρχον και τον εαυτό του.

Σήμερα 15/12/2017, γύρω στις 7μ.μ. προχωρήσαμε σε κατάληψη του πανεπιστημιακού χώρου της ΑΤΕ στην Μυτιλήνη, ως μια ελάχιστη κίνηση απέναντι στην αριστερή προέλαση του κρατισμού.

“Η νέα τροποποίηση για το «σωφρονιστικό» σύστημα, βασανισμού και εκδικητικότητας, έρχεται να εδραιώσει μια νέα ολοκληρωτική πραγματικότητα εγκλεισμού και τρομοκράτησης όλων όσων θεσπίζονται ως απόκληροι ή/και εχθροί του καθεστώτος.

Η ενσάρκωση της κρατικής βαρβαρότητας μέσα από το δικονομικό και δικαστικό σύμπλεγμα, ενσωματώνει νέες διατάξεις έλεγχου και καταστολής στο κρατικό οπλοστάσιο. Τα ελάχιστα εναπομείναντα  δικαιώματα των έγκλειστων περιορίζονται και υπονομεύονται κάτω από τον μανδύα της πολυπόθητης τάξης και ασφάλειας που το κράτος περίτεχνα πλασάρει στον κοινωνικό χυλό.

Καθολικός έλεγχος των κοινωνικών σχέσεων, βαρύτατες ποινές για τους απείθαρχους κρατούμενους και ολικός σωματικός και πνευματικός περιορισμός είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου που εμφανίζεται στον ορίζοντα.

Η εμμονή του καθεστώτος να εγκαθιδρύσει και να παγιώσει την παντοδυναμία του δεν τερματίζεται στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων υποκειμένων εντός της φυλακής, καλύπτει με ένα πέπλο τρομοκρατίας και όλους όσους στέκονται στο πλευρό των αιχμαλώτων εκτός της φυλακής και έτσι επεκτείνεται και επιδιώκει την καθολική εδραίωσή του στις ζωές και τα σώματα όλων όσων αμφισβητούν την παντοδυναμία του κράτους και της εκάστοτε αρχής.

Έχοντας στο νου τις χρονικές συνέχειες προηγούμενων κινητοποιήσεων εντός των φυλακών και τα απότοκά τους είμαστε πεπεισμένοι πως η μη μαζική στήριξη των έγκλειστων θα αποτελέσει την ταφόπλακα των ήδη ελάχιστων δικαιωμάτων και «ελευθεριών» που με τόσο κόπο και αίμα διεκδικηθήκαν σε τόσους αγώνες πριν.

Η διαιώνιση του ολοκληρωτισμού σαφώς και δεν μπορεί να μας βρει απαθείς σε κανένα επίπεδο, μιας και μέσα από μια τέτοια νομική σύνθεση στοχεύεται η ελευθερία όλων μας έγκλειστων ή μη, διωκόμενων ή μη.”

Απόσπασμα από κείμενο του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού – Πυρήνα Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης

Στις 26/9 ξεκίνησαν κινητοποιήσεις από την Επιτροπή αγώνα γυναικείων - αντρικών φυλακών Κορυδαλλού (πτέρυγες Α, Β, Γ, Δ και Α' παράρτημα υπογείου καταστήματος), οι οποίες και διευρύνθηκαν σε ακόμα 5 φυλακές της Ελλάδας (Λάρισας, Δομοκού, Μαλανδρίνου, Αλικαρνασσού, Χανίων).

 

Στις 11/11 ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα ξεκίνησαν απεργία πείνας διεκδικώντας:

Να αποσυρθεί η φωτογραφική διάταξη στο άρθρο 11 παρ. 6 σημ. ε και η παρ. 4 στο ίδιο άρθρο αναφορικά με την κράτηση σε αστυνομικά τμήματα. Να μην επανέλθει το καθεστώς φυλακών τύπου Γ΄.
Να βγει άμεσα ο Νίκος Μαζιώτης από την απομόνωση όπου κρατείται με απόφαση του υπουργείου από τον περασμένο Ιούλιο.
Να εισαχθεί ρύθμιση στον σωφρονιστικό κώδικα για την ελαστικοποίηση του ωραρίου των επισκεπτηρίων με γνώμονα την συχνότητα των επισκεπτηρίων που έχει ένας κρατούμενος. Για παράδειγμα ένας κρατούμενος που έχει μία (1) φορά τον μήνα επισκεπτήριο ή δεν έχει καθόλου να μπορεί να επεκτείνει τον χρόνο της συνάντησης.
Να υπάρχει ειδικός χώρος επισκεπτηρίων για συνάντηση γονέων με τα παιδιά τους (στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού δεν υπάρχει τέτοιος χώρος) και όταν η συχνότητα των συναντήσεων είναι σπάνια, να αυξάνεται ανάλογα ο χρόνος συνάντησης.
Καθώς βρίσκονται στην 34η μέρα απεργίας πείνας, η προσπάθεια του καθεστώτος να αποσιωπήσει και να καταστείλει τον αγώνα τους, δεν αποτελεί πλέον μια διαδικασία υπονόμευσης αλά μια αργή και σταδιακή εκτέλεση.

Αντιλαμβανόμαστε πως η εν’ λόγω κίνηση είναι σαφώς αναντίστοιχη των αγώνων που διεξάγονται στα κελιά της Ελληνικής δημοκρατίας, παρόλα αυτά όμως αντιλαμβανόμαστε αυτή την κίνηση ως μια πρώτη προσπάθεια για να προκαλέσουμε μια πρώτη ρωγμή στην διάχυτη απάθεια και αδιαφορία που επισκιάζει τις καθημερινότητές μας.

 

ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
 
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ Ν. ΜΑΖΙΩΤΗ & Π. ΡΟΥΠΑ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ
 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ , ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ & ΑΘΗΝΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ SCRIPTA MAΝENT
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6/12/17
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΤΙΝΟ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ
Κατειλημμένη ΑΤΕ, Μυτιλήνη

 

Μοιράσου το άρθρο!