Κοινωνία

21/07/2011 - 11:45

Καθιερώθηκε η Ποδηλατάδα ... στη Γέρα!

Καθιερώθηκε πλέον ! Από τις  αρχές Ιουλίου ξεκινάν οι προετοιμασίες.  Και το αποκορύφωμα η 17η Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής της Μεγαλομάρτυρας Αγίας Μαρίνας.  Από όλα τα χωριά της  Γέρας βλέπεις αγροτικά -κι άλλων τύπων αυτοκίνητα- παππούδων, κυρίως, και λοιπών συγγενών να κατευθύνονται με τα εγγόνια, τα γειτονόπουλα με τα ποδηλατάκια τους στο γνωστό σημείο εκκίνησης. Τον Ανεμόμυλο Περάματος. Από τις 5 το απόγευμα  ακούς φωνές, παιδιακίστικες κι όχι μόνο, χαρούμενες. Ξεφωνητά. Χαιρετούρες με φίλους, καλούς  από τα παλιά,  που ήλθαν στη γενέτειρα  να ξαποστάσουν  για λίγο … Πανηγύρι!

       Επιτυχημένη ήταν κι η 4η ποδηλατάδα, που διοργάνωσε ο Παγγεραγωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος. Συμμετείχαν 301 ποδηλάτες πάσης ηλικίας και των δύο φύλων.

     Διανύθηκαν 22 χιλιόμετρα κι υπήρχαν 6 σταθμοί  για να πιουν λίγο νερό. Ήταν απαραίτητο στους συμμετέχοντες, γιατί η ζέστη ήταν αφόρητη. τη μέρα εκείνη.

    26 εθελοντές βοήθησαν αποτελεσματικά στην επιτυχία τής διοργάνωσης. Σ’ αυτήν συνέβαλαν κι οι 7  αστυνομικοί καθώς κι οι 2 λιμενικοί, που ήταν επιφορτισμένοι με τη διατήρηση της τάξης. Τόσα και τόσα ακούμε και βλέπουμε,  αυτή την εποχή, με τη διασάλευσή της. Και φυσικά  υπήρχε γιατρός.

    Δεν αγνόησαν οι διοργανωτές τη σοφή ρήση τού Δημοσθένη  «Δει δε χρημάτων …». Γι’ αυτό …  διευκόλυναν για να δώσουν το «παρών» 9 χορηγοί,  από αυτούς οι δύο κατατάχθηκαν, δικαίως, στους μεγάλους. Έτσι προσφέρθηκαν στους; αθλητές 1.400 φιάλες νερού και 300 καπέλα, επομένως ένας μόνο έμεινε  … ασκεπής !

    Τέσσερις ώρες διατέθηκαν στη συνέχεια για την καθαριότητα των χώρων. Σημειώνω ακόμη μια λεπτομέρεια:  τα  άδεια μπουκάλια κ.λπ χώρεσαν σε 12  σακούλες…

     Τελευταίος απεχώρησε ο Πρόεδρος.  Κι ο εωρακώς  μεμαρτύρηκε.

     Και του χρόνου!

 

Στ. Ε.. Παππάς

Μοιράσου το άρθρο!