Κοινωνία

22/12/2014 - 13:13

«Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» η μεγάλη απόδειξη για τη Λέσβο της αλληλεγγύης

yle="text-align: justify;"> 

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», κα Αναστασία Αντωνέλλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Το  «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου μας, που συμπαραστέκεται όλη την διάρκεια του έτους σε 365 οικογένειες, τα φετινά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, έχει την ευχέρεια να μεγαλώσει ακόμη πιο πολύ την προσφορά του, χορηγώντας τρόφιμα σε ακόμα περισσότερες. Υπολογίζουμε ότι συνολικά θα μοιραστούν στους άπορους κατοίκους του Δήμου μας  600 πακέτα με τρόφιμα! Δηλαδή στο 30% των απόρων οικογενειών της Λέσβου!

            Τούτο ίσως δεν είναι πρωτοτυπία για ένα κοινωνικό παντοπωλείο.

            Είναι όμως ελπιδοφόρα πρωτοτυπία, ότι τα τρόφιμα αυτά δεν προέρχονται από δαπάνη του Δήμου, από δημιουργίας του Παντοπωλείου μας, μέχρι σήμερα.

Η αγάπη των Λέσβιων στο συνάνθρωπο που δοκιμάζεται από την φτώχια, έγινε Μεγαλειώδης Πράξη και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο  φτάνοντας  μέχρι την Κίνα! Την ίδια στιγμή που άλλες κοινωνίες η κρίση τις οδηγεί στην εσωστρέφεια, !

            Έτσι εκτός από 150 δέματα και δωροεπιταγές που αιτηθήκαμε και μας χορηγήθηκαν, από το Σούπερ Μάρκετ Βασιλόπουλου, άλλες 450 οικογένειες έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν πακέτα με τρόφιμα!

            Ένα τόνο με τρόφιμα μας προσέφεραν οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, με πρωτοβουλία των Παλαιμάχων του Παλλεσβιακού, μια πράξη αλληλεγγύης μεταξύ πολλών άλλων που έχουν προγραμματίσει, αποδεικνύοντας πως εκτός από Χρυσά πόδια έχουν και μια Χρυσή καρδιά!

            Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Λέσβου, με φαντασία και μεράκι, ενεργοποιώντας μικρούς μαθητές, μας παρέδωσαν τρόφιμα και αυτοί και γίνανε για άλλη μια φορά οδηγοί στο μονοπάτι της προσφοράς, αποδεικνύοντας πως η μύηση σε πράξεις αγάπης, ξεκινά από νωρίς στην ζωή μας!

            To Γενικό Λύκειο Παμφίλων και οι μαθητές του, αποδεικνύοντας πως στα σχολειά μας παρέχεται πέρα από εκπαίδευση και Παιδεία, μάζεψε τρόφιμα και μας τα παρέδωσε κάνοντας μας να ελπίζουμε για άλλη μια φορά στα νιάτα του τόπου μας!

            Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιοκήπου μας προσέφεραν 70 κιλά λάδι, κάνοντας πράξη ότι από τα κτήματα του Δήμου μπορούν και πρέπει να επωφελούνται οι άποροι δημότες του, πρώτα απ’ όλους!

            Η Εταιρεία Χάφτα, παραδίδοντας μας προϊόντα της εταιρείας της, απέδειξε πως όταν οι ιδιωτικές εταιρείες δεν σκέφτονται μόνο το κέρδος, τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάπτυξη.

            Απλοί άνθρωποι με σακούλες γεμάτες με τρόφιμα αγάπης, πολλές φορές απ’ το υστέρημα τους, ήρθαν και με χαμόγελο δήλωσαν αρωγοί μας.

            Όμως και οι ετεροδημότες μας της Αθήνας δεν μας ξέχασαν! Έτσι η Λεσβιακή Παροικία με 9 δέματα προς τον Οργανισμό μας, απέδειξε πως είναι Πράξη Πολιτισμού η θύμηση και η έμπρακτη συμπαράσταση στο φτωχό συνάνθρωπο που έμεινε  στο νησί μας! 

            Το πιο εκπληκτικό και άκρως ελπιδοφόρο, όμως, είναι ότι ξεπέρασε τα σύνορα της Χώρας μας και έφτασε μέχρι την μακρινή Κίνα, η εμπιστοσύνη και η αναγνώριση της προσφοράς του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου!  Έτσι Λέσβιος που ζει και εργάζεται στην Κίνα, μαζί με άλλους δύο Έλληνες, εργαζόμενοι Ναυτιλιακής εταιρείας στη Σαγκάη, αγόρασαν και μας παρέδωσαν τρόφιμα που πλήρωσαν οι ίδιοι!

 

            Μετά π’ όλα αυτά τι να πει κανείς; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΟΝΟΝ; Θα είναι τόσο φτωχό μπροστά σε τέτοιες μεγαλειώδης πράξεις ΑΓΑΠΗΣ!

            Πέρα λοιπόν από τα αυτονόητα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΣ», αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως μοναχοί μας μπορούμε να σωθούμε, μέσα από την Αγάπη και την Αλληλεγγύη μας.

Εμείς δε οι Λέσβιοι, κάτοικοι και Δήμος, είμαστε υπερήφανοι που η Αγάπη και η Αλληλεγγύη στο νησί μας, γίνονται δίχτυ ασφάλειας και πρόνοιας για όλα τα θύματα του οικονομικού πολέμου που βιώνουμε.

 

Καλά Χριστούγεννα σε όλους και αυτά τα Χριστούγεννα ας ξαναγεννηθεί η Ελπίδα! Ναι, τελικά θα τα καταφέρουμε εμείς οι Έλληνες, όσο υπάρχουν δίπλα μας Άνθρωποι και φορείς σαν και αυτούς που πιο πάνω αναφέραμε! Επιτέλους ας μην φοβόμαστε! Μπορούμε!»       

 

Μοιράσου το άρθρο!