Κοινωνία

28/06/2017 - 08:14

Κραυγή απόγνωσης από το Λισβόρι. Στο δρόμο λόγω σεισμού οικογένεια με 3 παιδιά

&n

bsp;

Μετά τις επισκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Υπουργών, Βουλευτών κτλ ... μετά τις υποσχέσεις για στέγαση όλων των σεισμόπληκτων... η σημερινή κραυγή αγωνίας που φιλοξενεί το Lesvosnews.net αποδεικνύει ότι θα έχουμε μια από τα ίδια: υποσχέσεις και ένα απίστευτα γραφειοκρατικό σύστημα που αφήνει ακάλυπτους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Η Ε.Ζ. από το Λισβόρι μας γράφει:

"Το σπίτι μου στο Λισβόρι έπαθε μεγάλη ζημιά. Και ο δευτεροβάθμιος έλεγχος το έβγαλε ακατάλληλο. Εγώ και ο σύζυγός μου έχουμε τρία παιδιά. Προς το παρόν μένουμε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα πρέπει να απομακρυνθούμε καθώς λήγει η σύμβαση του ξενοδόχου με τους φορείς του Δημοσίου.  Αναζητούμε εδώ και ημέρες σπίτι στον Πολιχνίτο αλλά κανένας ιδιοκτήτης δεν δέχεται να μας το μισθώσει αν δεν υπάρχει απόφαση έγκρισης επιδότησης του ενοικίου όπως έχουν υποσχεθεί. Αποτέλεσμα είναι την Παρασκευή εγώ , ο σύζυγός μου και τρία μικρά παιδιά να βρεθούμε κυριολεκτικά στο δρόμο. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και δεν έχουμε χρήματα ούτε για φαγητό. Πραγματικά ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα. Ντρέπομαι για όλους αυτούς που απλά ήρθαν και έδωσαν υποσχέσεις."

 

Τα πλήρη στοιχεία της Ε.Ζ. καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας είναι στη διάθεση του Lesvosnews.net

Όποιος υπεύθυνος είτε από το Δήμο είτε από την Περιφέρεια έχει ακόμη φιλότιμο ας επικοινωνήσει μαζί μας να του δώσουμε τα στοιχεία.

 

 

up date
Άμεση  ήταν η αντίδραση της Αντιδημάρχου Λέσβου  και Πρόεδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβο κας Αναστασίας Αντωνέλλη. Η κα Αντωνέλλη επικοινώνησε με τη Ε.Ζ.  και την ενημέρωσε ότι στο Πολύκεντρο του Πολιχνίτου υπάρχει λίστα με σπίτια που είναι προς ενοικίαση και ο Δήμος παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.


Η κα Αντωνέλλη μας ενημέρωσε ότι γνωρίζει την περίπτωση της Ε.Ζ. καθώς και μιας άλλης οικογένειας από την περιοχή και είναι σε επαφή για την εξεύρεση λύσεις.  Μάλιστα η κα Αντωνέλλη είπε ότι στην ακραία περίπτωση που δεν βρεθεί σπίτι η μητέρα και τα παιδιά θα μπορέσουν να μείνουν όσο διάστημα θέλουν στο Ξενώνα του Δήμου Λέσβου στο Ίππειος. Αυτό όμως όπως μας είπε η Ε.Ζ. είναι δύσκολο καθώς δεν μπορεί να μείνει χωρίς το σύζυγό της και υπάρχει θέμα με την απόσταση.

Προς το παρόν λοιπόν δεν έχουμε άμεση λύση στο θέμα και... η ελπίδα παραμένει για λύση έως την Παρασκευή.


Τέλος η κα Αντωνέλλη μας είπε ότι ο Δήμος Λέσβου για άλλη μια φορά έχει μπει μπροστά όπως έκανε και με το προσφυγικό και περιμένει από την Πολιτεία να κάνει άμεσα πράξη τις εξαγγελίες και να ψηφίσει τις αναγκαίες τροπολογίες.
 

 

 

 

φωτο αρχείου

Μοιράσου το άρθρο!