Κοινωνία

25/04/2017 - 13:34

"Μαραθώνιος" tattoo ατη Μυτιλήνη για καλό σκοπό!

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Κέντρο Παιδιού και Εφήβου" σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό στην Μυτιλήνη.

 

"Μαραθώνιος" tattoo για καλό σκοπό!

Σάββατο 29 Απριλίου & Κυριακή 30 Απριλίου 

στο Iron Tattoo Studio, Χρυσομαλλούσης 6, Μυτιλήνη

 

Ο Απρίλιος έχει ορισθεί ως ο Παγκόσμιος Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Σε συνέχεια των εκδηλώσεων σε Χίο και Αθήνα, εξειδικευμένοι θεραπευτές του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου θα βρεθούν στην Μυτιλήνη σε μια ιδιαίτερη γιορτή! Η εκδήλωση απευθύνεται σ’ ολόκληρη την κοινωνία, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση, την γνώση και την επαφή με τα Άτομα που ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού. 

 

Ενημερωνόμαστε για τον αυτισμό,

μιλάμε για αυτόν ανοικτά και χωρίς φόβο!

 

Στην εκδήλωσή, η ομάδα του Iron Tattoo Studio θα χρωματίζει με «παζλάκια» όσους θελήσουν να γίνουν «κομμάτι» της αποδοχής και της αγάπης. Το πάζλ είναι το "σύμβολο" του αυτισμού και αντανακλά το μυστήριο και την περιπλοκότητα του Αυτισμού. Η ένταση και η ποικιλία των χρωμάτων παραπέμπει στο Αυτιστικό Φάσμα και στην ελπίδα των οικογενειών για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

 

Οι πόρτες του Studio θα ανοίξουν το Σάββατο 29 Απριλίου στις 10 το πρωί με την εκδήλωση να κορυφώνεται και να λήγει την Κυριακή 30 Απριλίου στις 10 το βράδυ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» (www.kpechios.gr).

 


 

Ο Αυτισμός δεν κάνει «διακρίσεις».

Μας αφορά όλους!

 

Ο Αυτισμός, μαζί με το σύνδρομο Άσπεργκερ και την Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή ανήκουν στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.). Τα άτομα με ΔΑΦ παρουσιάζουν διαφορετικού βαθμού δυσκολίες στην επικοινωνία , την κοινωνική συνδιαλλαγή και τη συμπεριφορά.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες Διεθνείς έρευνες το ποσοστό των ατόμων που διαγιγνώσκονται με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος είναι 1%, με αναλογία 4 έως 5 φορές πιο συχνά να εμφανίζεται σε αγόρια παρά στα κορίτσια. Πρόκειται για μία συχνά εμφανιζόμενη διαταραχή, οι πολυποίκιλες επιπτώσεις της οποίας αφορούν όχι μόνο το ίδιο το άτομο αλλά και την οικογένεια αυτού. 

 

Μην κλείνεις τα μάτια! Ενημερώσου!

 

Στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου μέσα από τις εξειδικευμένες δομές για άτομα με Δ.Α.Φ. καθημερινά αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που βιώνει μία οικογένεια που έχει μέλος με αυτισμό. Ένας σημαντικός στόχος που έχουμε και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειά μας είναι η εκπαίδευση της κοινωνίας για την καταπολέμηση του στίγματος μέσα από δραστηριότητες με ψυχαγωγικό χαρακτήρα που εντάσσονται στην κοινότητα.

 

 Σας περιμένουμε όλους με την καλύτερη σας διάθεση, για να γίνουμε μια μεγάλη οικογένεια!

Μοιράσου το άρθρο!