Κοινωνία

04/04/2017 - 06:33

Μαθητές-εκπαιδευτές κυκλοφοροριακής αγωγής σε παιδιά των Παιδικών Σταθμών της Μυτιλήνης

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κ. Αναστασία Αντωνέλλη, κάνει γνωστά τα εξής:

 

            «O Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, αρνούμενος να παρακολουθεί ως θεατής, τα τραγικά συμβάντα των τροχαίων ατυχημάτων που έχουν κοστίσει την ζωή σε πολλούς ανθρώπους στον τόπο μας, μεταξύ των οποίων  και  νέα παιδιά, ξεκινά σειρά δράσεων με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

            Από Δευτέρα 03/04/2017 λοιπόν ξεκινήσαμε σε συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που φοιτούν στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των παιδιών των Παιδικών Σταθμών της πόλης της Μυτιλήνης, στην ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΉ ΑΓΩΓΉ πιστεύοντας ότι η κοινωνική συνείδηση των πολιτών, είναι αποτέλεσμα της παιδείας τους.

            Πιο συγκεκριμένα: Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, στα πλαίσια του ετήσιου  προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω»  που έχει αναλάβει,  υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις  με τίτλο «Οδική ασφάλεια και κυκλοφορία». Έτσι στους Παιδικούς της πόλης της Μυτιλήνης, ξεκίνησαν δράσεις με την συμμετοχή και των μαθητών του 5ου Γυμνασίου,  από σήμερα Δευτέρα 3/4/2017 έως Παρασκευή 7/4/2017, που  αφορούν την οδική κυκλοφορία.

Οι εκπαιδευτικοί που εκπονούν το παραπάνω πρόγραμμα του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης είναι: η κα  Αμπουλού Ειρήνη, η  κα Θωμαΐδη Βασιλική, η κα Βασιλείου Ελισάβετ και ο κος Σουγλάνης Μιλτιάδης, Διευθυντής του Σχολείου. Στις συγκεκριμένες δράσεις  συμμετέχουν, επίσης, η κα Ζούρου Χρυσοθέα και η κα Βαμβακέλλη Μαριάνθη.

Αναλυτικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες που ανήκουν στην εθελοντική ομάδα,  αφού ετοίμασαν στο Σχολείο τους, το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό, έγιναν εκπαιδευτές ενημερώνοντας και διδάσκοντας στα παιδάκια των παιδικών σταθμών μας, τα βασικά χρώματα και σήματα της Κυκλοφοριακής Αγωγής. Επιπλέον, έφτιαξαν  μαζί τους αυτοσχέδια πάζλ, διάβασαν παραμύθια που οι ίδιοι οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου έγραψαν και κατασκεύασαν χειροτεχνίες με τις βασικές αρχές οδικής κυκλοφορίας. Τέλος, στην αυλή έπαιξαν παιχνίδια προσομοίωσης αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

            Εκ μέρους της Δημοτικής μας Αρχής ένα Μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους τους ανωτέρω Εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, για την συνεργασία, την συμμετοχή, το ενδιαφέρον, την προσφορά και την πρωτότυπη διδασκαλική τους μέθοδο, στην προσπάθεια μας, με δράσεις  πρόληψης, κατά στης θανατηφόρας μάστιγας της εποχής μας, των τροχαίων ατυχημάτων.

            Ίσως, αν όλοι ενεργοποιηθούμε, ο καθένας στον τομέα του, αν όλοι οι φορείς συνεργαστούμε,  καταφέρουμε το μήνυμα «αγαπώ την ζωή, οδηγώ με προσοχή», να γίνει πραγματικά «Σωτήρια Πράξη Ζωής».

Εμείς ως Δημοτική Αρχή, έχουμε χρέος να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Και αυτό θα κάνουμε.»

Μοιράσου το άρθρο!