Κοινωνία

05/12/2017 - 06:58

Με πόσα χρόνια φυλακή κινδυνεύει η 19χρονη από Μυτιλήνη

 

Η κοπέλα είναι θλιμμένη, ταραγμένη, φοβισμένη, αλλά και οργισμένη που έπεσε θύμα της αφέλειάς της.


Έτσι περιγράφει στο iefimerida ο δικηγόρος του μοντέλου από τη Μυτιλήνη, που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ να μεταφέρει κοκαΐνη, τις πρώτες αντιδράσεις της κοπέλας, που παραμένει κρατούμενη στις φυλακές.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου μιλά με μεγάλη δυσκολία και σπάνια με την πελάτισσά του. Ο κανονισμός της φυλακής δεν επιτρέπει παρά μια επικοινωνία τον μήνα, που δεν πρέπει μάλιστα να διαρκέσει πάνω απο 10 λεπτά. Δυο φορές έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να μιλήσει μαζί της. Η κοπέλα, λέει, επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι είναι αθώα.

«Την πιστεύω», λέει ο Σάκης Κεχαγιόγλου. «Ποιος θα έπαιρνε το ρίσκο να μεταφέρει ναρκωτικά σε ένα σακίδιο, όταν πλέον σε όλα τα αεροδρόμια υπάρχουν όλα αυτά τα μηχανήματα ανίχνευσης;».

Ποιος της έδωσε το σακίδιο; Ενας Ρουμάνος με το όνομα «Πέτρος», λέει ο κ. Κεχαγιόγλου.

Μαζί της άλλωστε, μαζί με έναν ακόμα Ρουμάνο, ταξίδεψαν στην Αιθιοπία. Τους ήξερε από το παρελθόν, δεν τους ήξερε; Δεν είναι ακόμα σαφές. Σε αυτά πρέπει να απαντήσει. Και θα πρέπει να αποφασίσει αν θα δηλώσει αθώα ή ένοχη.

Αν δηλώσει αθώα, λέει ο κ. Κεχαγιόγλου, και αποδειχθεί η ενοχή της, η ποινή της θα είναι μεγαλύτερη. Κινδυνεύει με 25 χρόνια φυλακή. Αν δηλώσει ένοχη, η ποινή της θα πέσει στα 17-18 χρόνια. Εκείνη θα αποφασίσει...



 iefimerida.gr

Μοιράσου το άρθρο!