Κοινωνία

31/01/2015 - 08:17

Μειώσεις τιμολογίου από τη ΔΕΥΑΛ

Επεκτείνεται το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ, σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, απόρροια των πολιτικών που ακολουθούνται έως σήμερα.
Έτσι εκτός από τις πολύτεκνες οικογένειες, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ θα ισχύσει και για άλλες κατηγορίες, όπως για άτομα με αναπηρία, απόρους και ανέργους.
Φυσικά θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις, προκειμένου να ενταχθούν όλοι οι παραπάνω στις καταστάσεις του κοινωνικού τιμολογίου.
 
ΜΕΙΩΣΕΙΣ
Επιπροσθέτως, κόβονται οι προσαυξήσεις για καθυστερήσεις, οι τόκοι, τα ποσά για τις επανασυνδέσεις, τα πρόστιμα από τους λογαριασμούς. Αναμένεται δε, να προχωρήσει η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ και σε νέα τιμολογιακή πολιτική, που προβλέπει χονδρικά μειώσεις ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε περιοχής, χωρίζοντας τες σε τρεις ζώνες: Περιοχές έως 500 κατοίκους, από 500 έως 1000 και από 1000 και άνω.
Στα χωριά το τιμολόγιο θα είναι χαμηλό απ' ότι στη Μυτιλήνη, όπου και εδώ προβλέπεται σχετική μείωση. Ανάλογα δε με το εισπρακτικό αποτέλεσμα από τα χωριά, στα οποία εδώ και χρόνια δεν γινόταν καταγραφή της κατανάλωσης νερού και των ενδείξεων των υδρομετρητών, με συνέπεια να μην υπάρχουν έσοδα, η ΔΕΥΑΛ επιφυλάσσεται για περαιτέρω μείωση του τιμολογίου της σε βάθος χρόνου όσον αφορά τη Μυτιλήνη.
 
 
πηγη: ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 

Μοιράσου το άρθρο!