Κοινωνία

18/11/2014 - 12:23

Μπράβο στους εθελοντές αιμοδότες του Ευεργέτουλα - Ντροπή στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

yle="text-align: justify;">Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Περασμένο Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 στο Ίππειος Λέσβου η τρίτη εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ευεργέτουλα για το 2014. Προσήλθαν 70 εθελοντές εκ των οποίων κατέστει δυνατό να αιμοδοτήσουν οι 58. Η συνολική προσφορά των εθελοντών μας για το 2014 έχει ξεπεράσει τις 170 ανεκτίμητες μονάδες δίνοντας ζωή σε συνανθρώπους μας. Τα 4 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου μας έχουμε συλλέξει και προσφέρει πάνω από 600 μονάδες αίματος.

Για τη διοργάνωση της αιμοδοσίας και την προσέλκυση νέων εθελοντών εργάσθηκαν τα μέλη του διευρυμένου συμβουλίου μας, πολλές εβδομάδες πριν.

Δυστυχώς,  σε αντίθεση με την ανταπόκριση των συντοπιτών μας, είμαστε αναγκασμένοι να γνωστοποιήσουμε δημόσια για ακόμη μια φορά την απαράδεκτη και ανησυχητική στάση της Διοίκησης του Νοσοκομείου που αγνόησε το επανειλημμένο αίτημά μας για διάθεση τριών νοσηλευτριών στην εθελοντική αιμοδοσία του τρίτου σε προσφορά αίματος συλλόγου στο νησί μας, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και αποχωρήσεις προσερχόμενων εθελοντών.

 Η διοίκηση του Νοσοκομείου, σε συνάρτηση με την αδιαφορία του αρμόδιου Υπουργείου, έχουν αποδυναμώσει τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας λόγω έλλειψης προσωπικού χωρίς να λαμβάνουν υπόψην τους εντατικότατους ρυθμού εργασίας του εναπομείναντος προσωπικού, που εργάζεται εξαντλητικά σε μια θέση που απαιτεί αυτοσυγκέντρωση και ομαλούς ρυθμούς απασχόλησης.

Οι προσπάθειες όσων εθελοντών πρωτοστατούν στις εθελοντικές αιμοδοσίες σε όλη τη Λέσβο (εις βάρος των προσωπικών τους υποχρεώσεων) μέσα σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης χρειάζονται ενθάρρυνση και όχι παρεμπόδιση. Διανύουμε δύσκολες εποχές και συχνά υπάρχει έλλειψη αίματος τον τελευταίο χρόνο δε ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση.

Στην αρχή της νέας χρονιάς ο σύλλογος  θα διοργανώσει Γενική Συνέλευση για να προγραμματίσει τις νέες κοινωνικές πρωτοβουλίες, να εκλέξει νέο ΔΣ και να οργανώσει τιμητική εκδήλωση για τα μέλη.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ

Μοιράσου το άρθρο!