Κοινωνία

02/02/2016 - 08:20

Μυτιλήνη: Απέλυσαν έγκυο 3 μηνών για ... πολιτική «εκδίκηση» (;)

Αίσθηση προκαλεί η σημερινή καταγγελία που φιλοξενεί η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ της Λέσβου» και αφορά την «καρατόμηση» εργαζόμενης από τον Πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ (Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λέσβου) κ. Γεώργιο Κατζανό.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία η Α.Α. είχε προσληφθεί το 2009 με διαδικασίες ΑΣΕΠ ως ΠΕ Χημικός Μηχανικός στην ΔΕΔΑΠΑΛ. Η πρόσληψη ήταν με σύμβαση έργου και ανανεώνονταν κάθε χρόνο. Τα προβλήματα  για την Α.Α. άρχισαν πριν ένα χρόνο όταν ανέλαβε η νέα Διοίκηση της υπό την προεδρία του κ. Κατζανού. Η Α.Α. αναφέρει ότι της απαγόρευσαν να κάνει τη δουλειά της με βάση το πτυχίο και τα πρόσοντά της. Το αποκορύφωμα της απαξίωσης ήταν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 όταν της ζήτησαν να εκτελέσει χρέη φύλακα!!! Αρχικά αρνήθηκε και στη συνέχεια ο συνεργάτης του κ. Κατζάνου την ενημέρωσε ότι έτσι κι αλλιώς την 31η Δεκεμβρίου θα απολυθεί ανεξάρτητα αν θα εκτελέσει τα καθήκοντα της ως φύλακας. Μέχρι τότε η Α.Α. δεν γνώριζε τίποτα για τις προθέσεις της διοίκησης της ΔΕΔΑΠΑΛ.

Η Α.Α. διένυε τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης  (την ημερομηνία της απόλυσής της). Μετά από 6 χρόνια δεν ανανεώθηκε η σύμβασή της στη ΔΕΔΑΠΑΛ ενώ η επιχείρηση στις αρχές του χρόνου προχώρησε σε νέες προσλήψεις. Η καταγγέλλουσα ερμηνεύει τη στάση του κ. Κατζανού ως αποτέλεσμα της υποψηφιότητας του συζύγου της με αντιπολιτευόμενο συνδυασμό στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Μοιράσου το άρθρο!