Κοινωνία

13/11/2017 - 12:48

Μυτιλήνη: Εορτασμός της 44ης Επετείου Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

yle="text-align: justify;"> 

«Εκδήλωση για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου»

 

         

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου λειτουργεί ως σύμβολο και συντελεί καθοριστικά στην απαξίωση του χουντικού καθεστώτος σε παγκόσμια κλίμακα. Το Πολυτεχνείο ήταν ένα ορόσημο και εξακολουθεί να είναι. Συνδέεται με το παρελθόν σε ό,τι έχει να κάνει με την αγωνιστικότητα και τη διεκδίκηση.

Εκτός από κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση και διαχρονικό σύμβολο αντίστασης και αγώνα, η 17η Νοεμβρίου 1973 εκπέμπει μήνυμα Δημοκρατίας για όλες τις γενιές των Ελλήνων αλλά κυρίως για τη σπουδάζουσα νεολαία.

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου σε συνεργασία με τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Λέσβου θέλοντας να υπογραμμίσουν τη σημασία εκείνης της ημέρας αλλά και το μήνυμα Δημοκρατίας που εκπέμπει, συνδιοργανώνουν εκδήλωση στο «Ρουσέλλειο» Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 στις 19.00.

Σε τέτοιες εκδηλώσεις τιμής και ιστορικής μνήμης τα μηνύματα είναι πάντα επίκαιρα και μας αφορούν όλους.

Η παρουσία των συμπολιτών μας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου

 

 

Καπιωτάς Μιχαήλ

-------------

 

Με την ευκαιρία της 44ης Επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου την «17η Νοεμβρίου 1973», παρακαλούμε να συμμετάσχετε στις τιμητικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Λέσβου, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ώρα 12.00 μ.μ.: Κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών στη μνήμη των πεσόντων του Πολυτεχνείου στο μνημείο του συμπατριώτη μας Μιχάλη Μυρογιάννη στην είσοδο του Πάρκου της Αγίας Ειρήνης από μέλος της οικογένειας του Μιχάλη Μυρογιάννη, τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τον Δήμαρχο Λέσβου και Πρόεδρο της ΠΕΔ Β. Αιγαίου, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, εκπροσώπους φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μαθητών ΙΕΚ, Γενικών Λυκείων & ΕΠΑΛ, Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ, Γυμνασίων, Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, καθώς και από εκπροσώπους κομμάτων, πολιτικών νεολαιών, επαγγελματικών οργανώσεων και φορέων, αντιπροσωπείες αναπηρικών και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και παραρτημάτων αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.

Τελετάρχης έχει οριστεί ο δημοτικός υπάλληλος Kωνσταντίνος Αγκοπιάν. Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι ή λουλούδια, παρακαλούνται να το δηλώσουν στον Δήμο Λέσβου στο τηλέφωνο 22510-42283 και 6973454227.

Ο Δήμαρχος Λέσβου

 

Σπυρίδων Γαληνός

 

-------------

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ
 
17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 - 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017
 
44 χρόνια συμπληρώνονται από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.
44 χρόνια μετά και τα συνθήματα «έξω το ΝΑΤΟ», «έξω οι βάσεις» που κυριάρχησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.
 
Όπως και τότε που η Χούντα των συνταγματαρχών υπηρέτησε τους καπιταλιστές και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έτσι και σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπηρετεί όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Συμμετέχει ενεργά με ελληνικές δυνάμεις σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης και δίνει βοήθεια σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, των Βαλκανίων και της Μεσογείου παραχωρώντας λιμάνια, αεροδρόμια και τη γη στους δολοφόνους των λαών.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και συντάξεις, καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και στην ανέχεια την ίδια αυτή στιγμή η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Υποχρεώνει τους εργαζόμενους σε ακόμα πιο «αιματηρές» θυσίες, πιο σκληρά μέτρα για την εκπλήρωση των «συμβατικών υποχρεώσεων» σε εξοπλιστικές δαπάνες, για τη δαπάνη δις ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα που θα αναβαθμίσουν το ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Το προηγούμενο διάστημα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετέτρεψε το Αιγαίο σε υγρό τάφο για εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Κάλεσε τους φονιάδες των λαών να περιπολούν στο Αιγαίο με πρόσχημα το προσφυγικό, εμπλέκοντας τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στα επικίνδυνα σχέδια και μετατρέποντας το Αιγαίο σε Νατοϊκή λίμνη.
 
Η πάλη του λαού και των εργαζομένων ενάντια στη Χούντα αποτελεί πηγή έμπνευσης και οργάνωσης του αγώνα των σημερινών εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας και θέλουν να ζούμε με ψίχουλα. Ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους μηχανισμούς τους που αιματοκυλίζουν και ξεριζώνουν τους λαούς, που δημιουργούν κύματα προσφύγων και μεταναστών και που έπειτα τους εγκλωβίζουν στα νησιά και στη χώρα μας.


 
44 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ
 
ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

 

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 

Μοιράσου το άρθρο!