Κοινωνία

03/10/2017 - 05:54

Μυτιλήνη: Ο Βαγγέλης που θέλει να λέγεται Ανδρομέδα - Σε 4 μήνες η απόφαση του δικαστηρίου

&n

bsp;

Ιδιαίτερη νομική σημασία έχει η έκβαση της υπόθεσης αλλαγής ταυτότητας που εκδικάστηκε το πρωί της Δευτέρας, από το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης.


Πρόκειται για την υπόθεση της 30χρονης κατοίκου Μυτιλήνης, Ανδρομέδας Ψαρού, που ζητά να διορθωθεί η ληξιαρχική πράξη γέννησής της και βάφτισής της. Συγκεκριμένα, ζητά να διορθωθεί το αναγραφόμενο φύλο από «άρρεν» σε «θήλυ - και ως προς το αναγραφέν κύριο όνομά της, να διορθωθεί και αυτό, και αντί του «Ευάγγελος» να αναγραφεί το νέο ορθό «Ανδρομέδα», το οποίο επέλεξε ως κύριο όνομα.

Επίσης, ως προς το αναγραφέν επώνυμό της, να διορθωθεί αυτό ως προς την κατάληξή του και αντί του «Ψαρρός» να αναγραφεί το νέο ορθό «Ψαρού», αντίστοιχο του θηλυκού φύλου της.


Όπως η κ. Ψαρού υποστηρίζει με δημόσιες δηλώσεις της, δεν επιθυμεί να προβεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου, παρά μόνο σε αλλαγή της ταυτότητας της. Γεγονός σημαντικό για την καθημερινότητά της, αφού η ταυτότητά της δεν συνάδει με τη φυσική της παρουσία, κι έτσι αντιμετωπίζει πολλές φορές προβλήματα ταυτοπροσωπίας.


Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Μυτιλήνης για την υπόθεση Ψαρού, αναμένεται να εκδοθεί σε τέσσερις περίπου μήνες. Τονίζεται επίσης, ότι η υπόθεση Ψαρού είναι η δεύτερη αντίστοιχη που θα εξεταστεί στα ελληνικά δικαστήρια τα τελευταία 10 χρόνια.

 

πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ

φωτογραφίες Γ . Παπαδόπουλος : η Ανδρομέδα Ψαρού στο δικαστήριο Μυτιλήνης

 

Διαβάστε εδώ από αρχείο του Lesvosnews.net Δεκέμβριος 2016:
Ο Βαγγέλης Ψαρός από Μυτιλήνη σπάει τα ταμπού και ανακοινώνει δημόσια την αλλαγή φύλου



 

Η ανάρτηση της Ανδρομέδας λίγες ημέρες πριν το δικαστήριο:

3 ημέρες μείνανε ακομα.... Και κάπως έτσι ξεκινάει η δική της ζωής μου την δευτέρα στο Ειρηνοδικείο Μυτιληνης στις 10 το πρωί! θα ρίξω το κουβάρι όχι της Αριάδνης (χεχεχεχ) αλλα της ανδρομεδας :) ένα κουβάρι που θα κολλήσω επάνω στις γκριζοπες κλωστές του πολυχρωμα σε όλα τα σχήματα χαρτάκια φτιαγμενα από ουράνιο τόξο!! Χαρτάκια που θα στέλνουνε μυνήματα σε όλους τους ανθρώπους πως η γνησιότητα της ανθρωπιάς, η διαφορετικότητα και οι καθημερινοί αγώνες μεχρι εσχάτων είναι ανθρώπινα δικαίωματα!!! Δικαίωματα που διέπουν κάθε ενάρετο άνθρωπο! Δικαιώματα που αξίζει να πολεμάει για εκείνα κάθε άνθρωπος που περπατάει,που είναι σε καροτσάκι,που δεν έχει χέρια,που δεν έχει πόδια,που δεν έχει μαλλιά,είτε γέρος,ειτε νέος,είτε είναι αδύνατος,είτε είναι τροφαντος,είτε έχει σπυράκια,είτε είναι άσχημος,είτε όμορφος!!! Πολεμήστε για το δικαίωμα να ειστε ευτιχισμενοι στην ζωή σας! Με κάθε κόστος! Χωρίς τον φόβο της απώλειας,με ζήλο με καρδιά και αρετη! Με σεβασμό στην φύση τους ανθρώπους και στα ζώα πολεμήστε μέχρι εσχάτων σε αυτό το πεδίο μάχης - τερέν που λέγεται ζωή,κοινωνία, καθημερινότητα, χρόνος,και δεν θα υπαρξει κάνεις ηττημένος,μόνο αληθινά κερδισμένος και ευτιχισμενος. Πάμε γερααααααααααα

Μοιράσου το άρθρο!