Κοινωνία

11/02/2016 - 13:51

Μυτιλήνη, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου: «H Ελλάδα, η Ευρώπη, ο κόσμος μπροστά στην προσφυγική κρίση».

Τ

ο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, συνδιοργανώνουν στη Μυτιλήνη ημερίδα με θέμα «H Ελλάδα, η Ευρώπη, ο κόσμος μπροστά στην προσφυγική κρίση». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με συμμετοχή ειδικών, επιστημόνων, στελεχών της αυτοδιοίκησης και οργανισμών.

Η έναρξη της ημερίδας θα είναι στις 10 το πρωί. Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση της σημερινής κατάστασης του προσφυγικού με φόντο τις σημαντικές εξελίξεις για το ζήτημα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κόσμου, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα εγκαινιασθεί στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης έκθεση φωτογραφιών του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με τον τίτλο «Εικόνες προσφυγιάς».

Στη διάρκεια της θα απονεμηθεί και το «Βραβείο Ανδρέας Χριστοδουλίδης» με το οποίο επιβραβεύεται κάθε χρόνο ένας δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την συνεισφορά του στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση που παρέχει το πρακτορείο. Για το 2015 το «Βραβείο Ανδρέας Χριστοδουλίδης» απονέμεται στον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Λέσβο, Στρατή Μπαλάσκα. Επίσης θα παραδοθεί υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες περίθαλψης στα σκάφη του Λιμενικού Σώματος από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων.

Το συνέδριο γίνεται με την ευγενική χορηγία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ και του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.

 

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα όπως ανακοινώθηκε πριν μερικές ημέρες

 

 

Μοιράσου το άρθρο!