Κοινωνία

25/04/2017 - 06:59

Να βάλει και ο Δήμος Λέσβου ράμπα για πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα - Πρόταση Εργαζομένων Νοσοκομείου

Κύριε Δήμαρχε

     Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν παρέχουμε μόνο υπηρεσίες υγείας. Εκτός όλων των άλλων διαχειριζόμαστε τον ανθρώπινο πόνο προσπαθώντας να βρούμε το καλλίτερο δυνατό τρόπο να τον απαλύνουμε,  δυστυχώς όμως όχι πάντα με επιτυχία.

     Το νοιάξιμο μας αυτό, μας οδήγησε  να εντοπίσουμε ένα σοβαρό έλλειμμα υπηρεσίας του Δήμου Λέσβου,  προς τους ανθρώπους εκείνους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα λόγω ασθενειών , ατυχημάτων ή γήρατος.  Αυτοί δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης για μπάνιο στη θάλασσα αν δεν υποστηρίζονται από 2-3 συνοδούς για να τους βοηθήσουν, γεγονός που καθιστά αυτό εντέλει απαγορευτικό.

Την λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να δώσει  η εγκατάσταση  μιας συσκευής  που παρείχε την δυνατότητα   σε άτομα με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα να εισέρχονται στη θάλασσα χωρίς τη βοήθειας άλλου ατόμου.

Τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί  τέτοιες συσκευές σε 10δες σημεία σε όλη την χώρα . Από πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει αντίστοιχοι μηχανισμοί έχουν εγκατασταθεί  στη Λήμνο  από το 2014 σε 2 παραλίες στον   Ρωμέικο  Γιαλό  και στον Θάνο, ενώ πρόκειται να εγκατασταθεί φέτος και στη Χίο.
 Για να πληροφορηθείτε περισσότερα  σχετικά μπορείτε να ανατρέξτε στο διαδίκτυο  στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις: https://vimeo.com/51886932 και http://www.tobea.gr/?q=content/408&language=el

Κύριε Δήμαρχε
Επειδή τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρα που θα εξασφαλίζουν την αυτονομία τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στη ζωή,  επειδή  είναι δείγμα πολιτισμού για μια κοινωνία να μεριμνά για τους πολίτες με προβλήματα, και τέλος επειδή ο δήμος Λέσβου έχει δείξει και στο παρελθόν την ευαισθησία του σε ανάλογα θέματα περιμένουμε τις ενέργειες σας.
Για Το ΔΣ

O Πρόεδρος                                                           Η Γραμματέας


Σαμαράς Ευστράτιος                                                Τζανέτου Χριστίνα

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                     

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ                  

              


 

Μοιράσου το άρθρο!