Κοινωνία

04/09/2015 - 11:28

Νεκρή Σομαλή μητέρα δύο παιδιών-Θύμα των άθλιων συνθηκών

yle="text-align: justify;">Οι κακουχίες και οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Ταυτοποίησης στη Μόρια λύγισαν μια μητέρα δύο παιδιών από τη Σομαλία η οποία έπασχε από σοβαρή ασθένεια στους πνεύμονες. Η 45χρονη Σομαλή μεταφέρθηκε νεκρή στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης την περασμένη Δευτέρα από το πρώην στρατόπεδο της Μόριας, όπου διέμενε μαζί με τη μητέρα της και τα δύο παιδιά της. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε χθες στο νεκροταφείο του Αγίου Παντελεήμονα στη Μυτιλήνη.

 
 
Ο χαμός της άτυχης γυναίκας οφείλεται σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση σε παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα σε μαζική πνευμονική εμβολή από την οποία έπασχε και έπρεπε να λαμβάνει ιατρική αγωγή. Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες και μετά την άφιξή της στο νησί είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Η κατάσταση της σταθεροποιήθηκε και η ίδια ζήτησε να φύγει από το νοσοκομείο προκειμένου να βρίσκεται κοντά στα παιδιά της και να μπορέσει να φύγουν για Πειραιά με το πρώτο διαθέσιμο πλοίο που θα έβρισκαν. Στην άτυχη γυναίκα είχε χορηγηθεί ιατρική αγωγή και οι γιατροί της είχαν συστήσει να μην υποβάλει τον εαυτό της σε νέα ταλαιπωρία. Δυστυχώς λίγες ημέρες μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο η γυναίκα κατέληξε εντός των εγκαταστάσεων της Μόριας.
"Πρόκειται για μία πάθηση που απαιτεί νοσηλεία και σε καμία περίπτωση ο ασθενείς δεν πρέπει να υποστεί συνθήκες ταλαιπωρίας. Επίσης οπωσδήποτε πρέπει να λαμβάνει την θεραπεία του ο ασθενής" δήλωσε στην ΕΡΑ Αιγαίου ο Πνευμονολόγος Δημοσθένης Ανδρεάδης. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως είναι αρκετά τα περιστατικά που καταφθάνουν στο νοσοκομείο και χρήζουν νοσηλείας. Πολλές όμως φορές οι πρόσφυγες προτιμούν να φύγουν για να μην χάσουν το πλοίο ή γιατί βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους. "Είναι αναγκαίο να οργανωθεί καλύτερα ο μηχανισμό, ώστε να παρέχεται νοσηλεία στους ανθρώπους αυτούς. Το νοσοκομείο κάνει ότι μπορεί αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό".
 
 
πηγή: ΕΡΑ-ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!