Κοινωνία

20/06/2017 - 07:56

Νεότερος απολογισμός από τις αυτοψίες στην Λέσβο: 753 κτίσματα ακατάλληλα

Επτακόσια πενήντα τρία κτίσματα έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα στο νησί της Λέσβου εξαιτίας του σεισμού. Συνολικά, μέχρι στιγμής, διενεργήθηκαν 1361 αυτοψίες από τις οποίες 608 κτίσματα κρίθηκαν κατοικήσιμα.

Από το σύνολο των αυτοψιών, 1192 αφορούν κατοικίες, από τις οποίες 547 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 645 μη κατοικήσιμες.

Οι υπόλοιπες αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, ιερούς ναούς και λοιπά κτίρια και αποθήκες.

Η διενέργεια των αυτοψιών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς από τα κλιμάκια των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που βρίσκονται από την πρώτη ημέρα του σεισμού στο νησί της Λέσβου.


Ανακοίνωση από το Δήμο Λέσβου:

Λόγω δημοσιευμάτων και προς αποφυγή οποιοσδήποτε παρερμηνείας διευκρινίζεται ότι ο Δήμος Λέσβου, θα προκαταβάλει αποκλειστικά την εφάπαξ οικονομική βοήθεια στους σεισμόπληκτους καθώς και το κόστος στέγασης και σίτισης όλων των σεισμοπαθών που έχουν καταγραφεί και διαμένουν σε ξενοδοχεία από την επαύριο του σεισμού μέχρι τέλος Ιουνίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και όχι την αποζημίωση οικοσκευής, ή άλλη αποζημίωση που έχει ανακοινωθεί.

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, μετά από εισήγηση της Αντιδημάρχου και Προέδρου του Οργανισμού, Αναστασίας Αντωνέλλη, αποφάσισε ομόφωνα την ανάληψη εκ μέρους του Οργανισμού, εξ ιδίων πόρων, του κόστους στέγασης και σίτισης όλων των σεισμοπαθών που έχουν καταγραφεί και διαμένουν σε ξενοδοχεία από την επαύριο του σεισμού μέχρι τέλος Ιουνίου.

Η απόφαση αυτή έχει στόχο και την προστασία του εισοδήματος των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις σεισμόπληκτες περιοχές, σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής του ποσού από την κυβέρνηση Πολιτεία, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί.  

Μοιράσου το άρθρο!