Κοινωνία

24/01/2012 - 12:14

Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Άφησαν τραυματία (ακατάσχετη αιμορραγία) να περιμένει για 3,5 ευρώ!

Γ

ράφει: Στρατής Σαμιώτης / εφημερίδα "Τα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ"


-Έντονα ενοχλημένος ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Κατσιφαράκης προειδοποίησε χθες από την Αθήνα στο Υπουργείο Υγείας όπου βρισκόταν ότι θα επιβάλει κυρώσεις στούς υπαλλήλους που θα συνεχίσουν να πιέζουν ασθενείς

Άλλο ένα κρούσμα με ασθενή η οποία βρέθηκε στη δύσκολη θέση να της ζητούν να πληρώσει για τις εξετάσεις στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου ενώ δεν είχε χρήματα φέρνουν σήμερα στη δημοσιότητα τα "Νέα της Λέσβου" πράγμα που δείχνει ότι παρά την παρέμβαση της Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης που διέταξε προκαταρκτική έρευνα μετά από δημοσιεύματα της εφημερίδας μας, η νοοτροπία στο Βοστάνειο δεν αλλάζει.

Για 3,5 ευρώ!

Αυτή τη φορά ενώπιον του υπαλλήλου που ζητούσε επίμονα τα χρήματα βρέθηκε μία νεαρή γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα από συνάδελφο της στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με ακατάσχετη αιμορραγία στο ένα της χέρι μετά από τον τραυματισμό που υπέστη σε ατύχημα στο χώρο της εργασίας της.

Μετά το ατύχημα και λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας, η εργαζόμενη μεταφέρθηκε από συνάδελφο της εσπευσμένα στο Βοστάνειο χωρίς να προνοήσει λόγω της επείγουσας "κατάστασης" να πάρει μαζί την τσάντα με το πορτοφόλι της από τον εργασιακό χώρο. Αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών οι γιατροί της έδωσαν παραπεμπτικό για ακτινογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση των οστών στο χέρι της. Ωστόσο η τραυματίας αντιμετώπισε τον αρμόδιο υπάλληλο ο οποίος της ζητούσε να πληρώσει τα 3,5 ευρώ. Η ίδια εξήγησε ότι λόγω του τραυματισμού της δεν είχε πάρει την τσάντα της από την επιχείρηση που απασχολείται τονίζοντας μάλιστα ότι τα χρήματα θα τα καταβάλλει ο πατέρας της δεδομένου ότι και οι δύο γονείς της εργάζονται στο νοσοκομείο! Ούτε η παραπάνω εξήγηση όμως δεν στάθηκε ικανή για να κάμψει τον αρμόδιο υπάλληλο ο οποίος εναλλακτικά ζήτησε να υπογράψει η ίδια υπεύθυνη δήλωση ότι θα επανερχόταν την επόμενη μέρα για να πληρώσει τα…3,5 ευρώ!! Καθώς μάλιστα η ίδια η τραυματίας δεν μπορούσε να υπογράψει λόγω της κατάστασής της, την υπογραφή στη σχετική δήλωση έβαλε ο συνάδελφος της που την είχε μεταφέρει στο νοσοκομείο!

Την επόμενη μέρα πράγματι τα χρήματα καταβλήθηκαν στο Ταμείο του νοσοκομείου χωρίς όμως ο υπάλληλος να δώσει απόδειξη για το ποσό που εισέπραξε πράγμα που ανάγκασε τον πατέρα της ασθενούς να επανέλθει στο γκισέ επιπλήττοντας τον υπάλληλο, καθώς η μη έκδοση απόδειξης σημαίνει και μη καταχώρηση του ποσού.

"Πυρ και μανία" ο Κατσιφαράκης

Για το θέμα ενημερώθηκε χθες τηλεφωνικά στο Υπουργείο Υγείας όπου βρισκόταν στην Αθήνα ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Κατσιφαράκης με τον οποίο επικοινώνησαν τα "Νέα της Λέσβου". Ο κ. Κατσιφαράκης δεν έκρυψε την ενόχλησή του σημειώνονται στην εφημερίδα μας ότι «εχω καταστήσει σαφές ότι τα επείγοντα περιστατικά που μεταφέρονται στο νοσοκομείο δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν το αντίτιμο των εξετάσεων, καθώς για έναν συνάνθρωπο μας που έχει άμεση ανάγκη ιατρικής περίθαλψης το κόστος των εξετάσεων είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει, καθώς προέχει η υγεία του. Μόλις επιστρέψω στη Μυτιλήνη θα συστήσω Επιτροπή ώστε να αντιμετωπίσουμε άπαξ διά παντός το συγκεκριμένο θέμα που προκύπτει και με την ευκαιρία που μου δίνετε θέλω να πω ότι οι υπάλληλοι που συνεχίζουν να μην πειθαρχούν στις οδηγίες μου προκαλώντας άσκοπη ταλαιπωρία σε τραυματίες, θα αντιμετωπίζουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις».

Μοιράσου το άρθρο!