Κοινωνία

22/02/2012 - 11:43

Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Την έβγαλαν καρκινοπαθή ενώ ήταν υγιέσταστη

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠ ΤΟ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ

-"Τη γη κάτω από τα πόδια της" έχασε μία οικογένεια από τη Μυτιλήνη όταν οι εξετάσεις του Βοστάνειου έδειξαν ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα η 21χρονη κόρη τους η οποία ωστόσο βρέθηκε απόλυτα υγιείς όταν απευθύνθηκε σε θεραπευτήριο των Αθηνών!

-«Δεν είναι τόσο τα λεφτά που ξοδέψαμε σε περίοδο οικονομικής κρίσης αλλά η αγωνία στην οποία μας υπέβαλαν χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός λόγος δηλώνει στα "Νέα της Λέσβου" ο πατέρας της 21χρονης

Γράφει ο Στρατής Σαμιώτης/ εφημερίδα  "Τα Νέα της Λέσβου"

Άλλο ένα κρούσμα ασθενούς η οποία ενώ χαίρει άκρας υγείας παραπέμφθηκε εντούτοις από το Βοστάνειο σε νοσοκομείο των Αθηνών με καρκινικό πρόβλημα φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας τα "Νέα της Λέσβου" και μάλιστα πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα.

Μια 21χρονη Μυτιληνιά, κόρη γνωστού επαγγελματία που απευθύνθηκε στο νοσοκομείο με ενοχλήσεις στην περιοχή της κοιλιάς έμεινε εμβρόντητη μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων οι οποίες εντόπιζαν καρκινικό πρόβλημα στα γεννητικά της όργανα και προς τούτο παραπέμφθηκε άλλωστε σε νοσοκομείο των Αθηνών προκειμένου να "προλάβει" το κακό. Για μία περίπου εβδομάδα, η οικογένεια της 21χρονης έζησε μια απίστευτη "φουρτούνα" (η οποία μπορεί να γίνει κατανοητή στον καθένα) μέχρι να κλείσει το ραντεβού και να μεταβεί στην Αθήνα, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο τελικά όπου η νεαρή υποβλήθηκε  σε εξονυχιστικό κύκλο ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων. Και τι έδειξαν οι εξετάσεις;  Απολύτως τίποτα, καθώς όπως διαπιστώθηκε στην Αθήνα, η νεαρή Μυτιληνιά  χαίρει άκρας υγείας και δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα για να εκδηλώσει την επάρατο νόσο με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος

Μιλώντας χθες στα "Νέα της Λέσβου" ο πατέρας της 21χρονης δεν έκρυψε την αγανάκτηση του ενώ στάθηκε καταρχάς στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων από το νοσοκομείο Μυτιλήνης στο παιδί του χωρίς να κληθούν οι γονείς

«Πρέπει να καταλάβουν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ότι τέτοια αποτελέσματα δεν ανακοινώνονται σε μία νεαρή γυναίκα μόλις 21 ετών που έχει όλη τη ζωή μπροστά της χωρίς προηγουμένως να καλέσουν τους γονείς γιατί θα πρέπει ανθρώπινα να καταλάβουν ότι αποτελεί αστάθμητο παράγοντα η αντίδραση του ασθενούς. Να σας το πω με απλά λόγια, το παιδί μου θα μπορούσε να είχε "φουντάρει" πάνω στο φόβο και στην απογοήτευση του και μάλιστα ενώ όπως αποδείχθηκε δεν έχει το παραμικρό» είπε ο πατέρας.

Να σημειωθεί ότι ο γονέας μετά την επιστροφή της οικογένειας από την Αθήνα μετέβη στο νοσοκομείο και διαμαρτυρήθηκε έντονα ενώ ο ίδιος υπογράμμισε χθες την εφημερίδα μας ότι δεν έχει το παραμικρό παράπονο από τους γιατρούς που εξέτασαν το παιδί του, καθώς το πρόβλημα δημιουργήθηκε στις εργαστηριακές εξετάσεις.

«Δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να μπούμε σε αυτήν την οικονομική και πάνω απ όλα ψυχολογική ταλαιπωρία αν ο συγκεκριμένος τομέας του Βοστάνειου  έκανε τη δουλειά του με υπευθυνότητα, καθώς όπως πληροφορήθηκα η δική μας περίπτωση δεν είναι μοναδική» τόνισε ο πατέρας της 21χρονης ξεκαθαρίζοντας ότι δε σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημιώσεις αλλά καλεί τους υπεύθυνους του νοσοκομείου να παρέμβουν ώστε να περιοριστούν τέτοια φαινόμενα.

Αγανάκτηση

Να σημειωθεί ότι τόσο η ίδια η 21χρονη όσο και τα οικεία πρόσωπα της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Βοστάνειο θορυβήθηκαν για έναν λόγο επιπλέον, καθώς υπάρχει οικογενειακό ιστορικό. Ωστόσο τώρα μετά τα ευχαρίστα αποτελέσματα από την Αθήνα, η οικογένεια της νεαρής εικάζει ότι ενδεχομένως το πρόβλημα να προέκυψε από κάποιο μπέρδεμα κατά τις εργαστηριακές εξετάσεις με συνέπεια να δόθηκε στην 21χρονη το αποτέλεσμα που προοριζόταν για άλλη ασθενή.

Τα "Νέα της Λέσβου" ζήτησαν χθες ενημέρωση για το συγκεκριμένο περιστατικό από το διοικητή του Βοστάνειου, Δημήτρη Κατσιφαράκη συνεργάτες του οποίου μας πληροφόρησαν ότι ίδιος θα ενημερωθεί αφού επιστρέψει από τη Λήμνο όπου βρίσκεται για υποθέσεις του νοσοκομείου του δεύτερου νησιού του Νομού μας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόλις το προηγούμενο διάστημα η εφημερίδα μας έφερε στη δημοσιότητα, άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό ασθενούς και συγκεκριμένα μιας οικονομικής μετανάστριας από την Αλβανία  η οποία παραπέμφθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών και αυτή με καρκίνο όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις της στο Βοστάνειο. Μόνο που και σε αυτή την περίπτωση  αποδείχθηκε ότι η ασθενής χαίρει άκρας υγείας ενώ η ίδια επιστρέφοντας στη Μυτιλήνη προσέφυγε στη δικαιοσύνη με αγωγή που κατέθεσε κατά του νοσοκομείου διεκδικώντας αποζημίωση.

Μοιράσου το άρθρο!