Κοινωνία

23/05/2017 - 12:35

Ντοκουμέντο: Εκτεθειμένα σε μύγες και προμαγειρεμένα τα φαγητά για τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη

r /> 

Τι αποκάλυψε ο έλεγχος των στρατιωτικών αρχών - Αντί για «cook and serve» είχαν κατεψυγμένο φαγητό - Τελευταία προειδοποίηση στην εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων

Λίγες ημέρες μετά τα περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης σε πρόσφυγες στη Χίο, το protothema.gr αποκαλύπτει έγγραφο-ντοκουμέντο των στρατιωτικών αρχών από το οποίο προκύπτει ότι οι στρατιωτικές αρχές εντόπισαν ακατάλληλες μερίδες φαγητού και στη Μυτιλήνη.

Κλιμάκιο της 98 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις εταιρείας που έχει αναλάβει τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στη Μυτιλήνη. Η ομάδα των στρατιωτικών διαπίστωσαν ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει να παρασκευάζει ζεστό φαγητό για τους πρόσφυγες, είχε εκατοντάδες μερίδες με φαγητό προπαρασκευασμένο -άγνωστο πότε- την ίδια ώρα που εκατοντάδες μερίδες κοτόπουλου ήταν εκτεθειμένες εκτός φούρνου και χωρίς κάλυψη για την προστασία τους από έντομα.

Στο χώρο που φυλασσόταν το φαγητό οι μύγες έκαναν... πάρτι, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τους ανθρώπους που θα καταναλώσουν το εκτεθειμένο φαγητό και κατά παράβαση των όρων της σύμβασης η οποία δεσμεύει την εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων στη Μυτιλήνη.

Επιπλέον, οι στρατιωτικοί ελεγκτές διαπίστωσαν ότι πολλές μερίδες φασολάκια ήταν μαγειρεμένες από τις 9 Μαϊου, όπως παραδέχθηκε και ο μάγειρας της επιχείρησης, ενώ προορίζονταν να δοθούν ως φαγητό στους πρόσφυγες την επομένη, δηλαδή στις 10 Μαϊου, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία υποχρεώνει την εταιρεία catering να διαθέτει ζεστό -cook and serve- φαγητό...

Τα ευρήματα των αξιωματικών του στρατού υποχρέωσαν την 98 ΑΔΤΕ να προβεί σε έγγραφη προειδοποίηση προς την εταιρεία που έχει αναλάβει την σίτιση προσφύγων και μεταναστών στη Μυτιλήνη ότι θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Οι στρατιωτικοί προειδοποιούν ότι σε άλλη περίπτωση, θα επιβάλλουν στην εταιρεία catering τις κυρώσεις που προβλέπονται από τη σύμβαση.

 


 

Μοιράσου το άρθρο!