Κοινωνία

20/08/2016 - 13:39

Ο περίπλους της Λέσβου από Τούρκο ακτιβιστή

yle="text-align: justify;">Κωπηλατώντας συνεχώς επί επτά ώρες, όχι με κανό κωπηλασίας, αλλά με μια απλή τρίμετρη βάρκα για «την χωρίς διακρίσεις φιλία και επικοινωνία των ανθρώπων» έφθασε, χθες αργά το βράδυ, από τη Μυτιλήνη στο Αϊβαλί ο 50χρονος Τούρκος ακτιβιστής, Χουσεϊν Οκμέζ.

 
Σήμερα το πρωί ξεκινά με νοτιοδυτική κατεύθυνση από το λιμάνι της Μυτιλήνης, επιχειρώντας τον περίπλου της Λέσβου, τον οποίο εκτιμά ότι θα ολοκληρώσει σε 2 περίπου εβδομάδες. 'Όπως είπε, «θα κωπηλατεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ θα κοιμάται όπου βρεθεί».
 
Ο Χουσεϊν Οκμέζ, επέλεξε την Λέσβο για τη φετινή πρωτοβουλία του, χαρακτηρίζοντάς τη, «νησί της ειρήνης» με βάση τις πληροφορίες του για τη στάση των κατοίκων της απέναντι στους πρόσφυγες. Ας σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει ανάλογες δράσεις, όπως περιπλέοντας τη θάλασσα του Μαρμαρά και το βόρειο Αιγαίο (Θράκη – Μακεδονία) ως την Θεσσαλονίκη. Τη διαδρομή (γιαλό – γιαλό) Κωνσταντινούπολη – Πειραιάς, την διαδρομή Βενετία – Ηγουμενίτσα, καθώς και πολυήμερες κωπηλατικές δράσεις στον Εύξεινο Πόντο.
 
Ο περίπλους της Λέσβου που επιχειρεί, είναι υπό την εποπτεία των λιμενικών αρχών και υποστηρίζεται από τον Δήμο Αϊβαλί. Χθες το βράδυ, στο λιμάνι της Μυτιλήνης τον Χουσεϊν Οκμέζ υποδέχθηκαν μέλη τοπικών φορέων, όπως ο αθλητικός σύλλογος «Παλλεσβιακός», η Κίνηση «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» και το παράρτημα Μυτιλήνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
 

Μοιράσου το άρθρο!