Κοινωνία

24/11/2016 - 18:07

Ο υπέρτατος αγώνας του Νικ Μαρσιώνη από τη Μυτιλήνη... Δες πως μπορείς να βοηθήσεις

Τ

ον περασμένο Σεπτέμβριο άλλαξε για πάντα η ζωή του Ελληνοαυστραλού, Νικ Μαρσιώνη, με καταγωγή από τη Μυτιλήνη. Ο 46χρονος Νικ από τη Μελβούρνη, ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Townsville του βόρειου Κουίνσλαντ και στις παρακείμενες τουριστικές περιοχές Whisunday και Airlie. Πριν από λίγους μήνες, προσβλήθηκε από μια σπάνια νόσο γνωστή ως «μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία», που είναι ουσιαστικά μόλυνση του αίματος. Εξαιτίας της νόσου, οι γιατροί χρειάστηκαν να ακρωτηριάσουν τα πάνω και κάτω άκρα του και την μύτη του.


Στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 η οικογένεια του Νικ δέχτηκε τηλεφώνημα από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Townsville. Οι γιατροί έκαναν λόγο για κρίσιμη κατάσταση της υγείας του. Ο Νικ θα γινόταν δεκτός για λίγες ώρες στο νοσοκομείο από όπου θα μεταφερόταν με ελικόπτερο από το νοσοκομείο Proserpine Hospital Whitsunday.

O Νικ Μαρσιώνης έχασε τα άκρα του εξαιτίας της σπάνιας ασθένειάς του. Το κουράγιο και η ελπίδα του τον κράτησαν στη ζωή και ο αγώνας του συνεχίζεται κια χρειάζεται την βοήθειά μας. Φωτό: Facebook

Η ασθένεια τον έριξε σε κώμα και η αναπνοή του στηριζόταν μηχανικά, ενώ υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να χάσει τη ζωή του μέσα σε λίγες ώρες. Όταν η οικογένειά του έφτασε στο Townsville από τη Μελβούρνη, o Νικ ήταν ακόμη σε κώμα, σε ένα νοσοκομειακό δωμάτιο γεμάτο μηχανήματα και τα όργανά του υπολειτουργούσαν. Μόνο το 10% των ατόμων που προσβάλλεται από την ασθένεια επιζεί, αλλά με σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του.

Έχουν περάσει ήδη αρκετές εβδομάδες από τα δραματικά γεγονότα του Σεπτέμβρη και ο Νικ επέζησε ως εκ θαύματος. Τα κύρια όργανα του εξακολουθούν να κινδυνεύουν από την ασθένεια και τα νεφρά τους υπολειτουργούν και αυτό μόνο με αιμοκάθαρση. Μελλοντικά, ο Νικ θα χρειαστεί να υποβληθεί σε περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις ως μέρος των ακρωτηριασμών, ενώ θα συνεχίσει να λαμβάνει ισχυρή φαρμακευτική αγωγή και παυσίπονα.

Σε μερικούς μήνες θα πρέπει να γίνει η παραγγελία των προσθετικών χεριών και ποδιών και ο Νικ θα χρειαστεί να μάθει να περπατά ξανά με νέα πόδια και να χρησιμοποιεί τα νέα του χέρια. Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από την οικογένειά του, τους φίλους τους και συμπατριώτες του Μυτιληνιούς προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το σκοπό αυτό. Μέσα σε ένα μήνα έχουν συγκεντρωθεί περίπου $18,000 αλλά το αναγκαίο ποσό που θα καλύψει τα ιατρικά έξοδα φτάνει τις $500,000.

Η Vicky Gillam, ιδιοκτήτρια της σχολής πολεμικών τεχνών «Whitsunday Taekwondo Oh Do Kwan», στη οποία εκπαιδευόταν και ο Νίκος και ξεκίνησε την όλη πρωτοβουλία του, λέει ότι ρόλο σε αυτό έπαιξε η αισιοδοξία που διατηρεί ο Νικ. «Είναι ευγνώμων που είναι ζωντανός και παραμένει θετικός και προσηλωμένος στην ανάρρωσή του. Πρόκειται όμως για ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι» είπε η κ. Gillian.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΝΙΚ


Υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συνεισφέρετε στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για να βοηθήσετε τον Νικ Μαρσιώνη:

- Επιτροπή από Μυτιληνιούς συμπατριώτες του Νικ διοργανώνει μεσημεριανό γεύμα την ερχόμενη Κυριακή, 27 Νοεμβρίου στο Μυτιληνιό Χωριό της Παλλεσβιακής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτωρίας, στο 26 Waldheim Rd., στο προάστιο Bayswater της Μελβούρνης. Για πληροφορίες, τηλεφωνείστε στον κ. Γιώργο Καραντώνη, στο 0412 347 362. Η επιτροπή έχει ανοίξει λογαριασμό με τα εξής στοιχεία: C&S MARSIONIS, BSB: 034212, ACCOUNT NUMBER: 479119.

- Επίσης, φίλοι του Νικ διοργανώνουν ειδική λοταρία με δώρα το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017 και μπορείτε να αγοράσετε λαχνούς μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2017. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στη Vicky Gillam ή στον Jim Hodges στα τηλέφωνα: 0416350439 ή 0406540719, ή στείλτε επιστολή για πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@whitsundaytkd.com.au

- Τέλος, Μπορείτε να καταθέσετε χρήματα σε ειδικό λογαριασμό, και πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα: https://www.gofundme.com/new-limbs-4-nick-2uche9ng

 

πηγη: http://neoskosmos.com/
 

Μοιράσου το άρθρο!