Κοινωνία

12/10/2010 - 16:41

Οι κάμερες κατέγραψαν τους διαρρήκτες του δημαρχείου στην Πέτρα

Τέσσερις διαρρήξεις μέσα σε λίγες ώρες έκανε η τριμελής σπείρα κακοποιών στην Πέτρα της Λέσβου. Μεταξύ άλλων, οι κακοποιοί διέρρηξαν και το δημαρχείο και προσπάθησαν να κλέψουν το βάρους 350 κιλών χρηματοκιβώτιο! Όμως, δεν είδαν την κάμερα ασφαλείας ενός γειτονικού κτιρίου που τους κατέγραφε!

Οι τρεις από τους δράστες που φαίνονται καθαρά στα πλάνα, είναι Αλβανοί γνωστοί στην περιοχή, όμως δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη παρά τις έρευνες της Αστυνομίας… Στο δημαρχείο μπήκαν σπάζοντας τον αφαλό της κλειδαριάς σε μια πλαϊνή είσοδο και παραβίασαν πολλά γραφεία, μεταξύ των οποίων και του δημάρχου, χωρίς να κλέψουν κάτι. Τελικά, στο ισόγειο όπου βρίσκεται το Ταμείο του δήμου, βρήκαν το χρηματοκιβώτιο.

Προφανώς  δεν κατάφεραν να το παραβιάσουν  και αποφάσισαν να το πάρουν μαζί τους. Το έσυραν ως την έξοδο του κτηρίου, όμως δεν μπόρεσαν να το μετακινήσουν και έκλεψαν μια αλουμινένια σκάλα από το αγροτικό ενός υδραυλικού που ήταν σταθμευμένο σε απόσταση 100 μέτρων, για να κυλήσουν πάνω της το μεταλλικό κουτί! Όμως, μια κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τα πρόσωπα και τις κινήσεις τους!

Μάλιστα,  αποδείχθηκε ότι έκαναν μάταιο  κόπο, καθώς δεν κατάφεραν τελικά  να σύρουν το χρηματοκιβώτιο και το εγκατέλειψαν στη μέση του δρόμου… Φαίνεται, όμως, πως σκέφτηκαν να… ρεφάρουν την αποτυχία τους, χτυπώντας διαδοχικά ένα χρυσοχοείο από το οποίο άρπαξαν ασημικά και ρολόγια αξίας 10.000 ευρώ, ένα πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ απ’ όπου πήραν 500 ευρώ και ένα εστιατόριο, όλα κοντά στο δημαρχείο!

πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μοιράσου το άρθρο!