Κοινωνία

26/02/2018 - 05:57

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου γιόρτασαν στον Πολιχνίτο την Ημέρα του Προσκόπου

Γέμισε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου ο Πολιχνίτος από περισσότερους από 150 Λυκόπουλα, Προσκόπους, Ανιχνευτές, βαθμοφόρους, μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης και παλιούς Προσκόπους, όλοι μέλη των Προσκοπικής Κίνησης στη Λέσβο.  Στη δράση με την οποία τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα του Προσκόπου, Ημέρα Σκέψης και Μνήμης του ιδρυτή των Προσκόπων Μπέϊντεν Πάουελ.

 

Οι Πρόσκοποι έζησαν για μια ακόμα φορά, παρέα και όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Συζήτησαν, έμαθαν, έπαιξαν αλλά και παρουσίασαν παιχνίδια, ζωγραφιές και ότι άλλο αποφασίσουν να παρουσιάσουν τα τμήματα, όλα με θέμα «Φύση, αυτή η ατίθαση…».

Το θέμα της δράσης αφορούσε ιδιαίτερα την περιοχή του Πολιχνίτου που πριν λίγους μήνες δοκιμάστηκε από την έντονη σεισμική διεργασία. Δώθηκε στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να συναντήσουν και να συζητήσουν, να γνωρίσουν τους ανθρώπους της περιοχής αλλά και το μοναδικό φυσικό και δομημένο περιβάλλον, του χωριού. Από το σχολείο που δοκιμάστηκε από το σεισμό, τη Βρίσα που απέχει τρία χιλιόμετρα, τις θερμές πηγές, ως τον «ιγνιμβρίτη», την ηφαιστειογενή πέτρα από την οποία χτίστηκε ο Πολιχνίτος. Σήμα κατατεθέν όλα, της περιοχής που «βράζει», έδωσαν την ευκαιρία να αναπτυχθεί μια μοναδική προσκοπική δράση.

 

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου ευχαριστεί θερμά τον γεωγραφικό Αντιδήμαρχο Πολιχνίτου Γιώργο Καταζανό, το προσωπικό του πολιτιστικού πολυκέντρου του Πολιχνίτου και τους ανθρώπους του χωριού, για τη θερμή φιλοξενία.

 

Μοιράσου το άρθρο!