Κοινωνία

30/03/2018 - 10:39

Ολοκληρώνεται το μεγαλόπνοο project μετατροπής του «ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΠΑΛΛΑΣ» σε Ποιμνιοστάσιο

ign="center">Ολοκληρώνεται το μεγαλόπνοο project  μετατροπής του «ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΠΑΛΛΑΣ» σε Ποιμνιοστάσιο 5***** που θα μετονομασθεί σε «ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΜΠΕΕΕΕΕ».

Από επιστημονικές έρευνες έχει διαπιστωθεί, ότι οι ιαματικές ιδιότητες των θερμών νερών σε συνδυασμό με το μικροκλίμα που αναπτύσσεται στην περιοχή των ιαματικών πηγών, συμβάλει αποφασιστικά στην αύξηση της  γαλακτοφορίας , στη μεταξένια υφή που προσδίδει στο τρίχωμα  αιγοπροβάτων, όσο και στα  ποιοτικά χαρακτηριστικά  του προϊόντος προσδίδοντάς τους  παγκόσμια μοναδικότητα.

Ήδη έχει εγκατασταθεί το πρώτο ζωικό κεφάλαιο, που σταβλίζεται στον περιβάλλοντα χώρο του παλιού ξενοδοχείου και σύντομα θα αναπτυχθεί με στόχο να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι χώροι εντός του ξενοδοχείου και των παρακείμενων λουτρικών εγκαταστάσεων.

Το σχέδιο στην τελική του μορφή θα δώσει στην περιοχή τεράστια τουριστική ώθηση, διότι θα αποτελεί μοναδική καινοτόμα μορφή αειφόρου ανάπτυξης  και ένα χαρακτηριστικό πρωτότυπο παράδειγμα αξιοποίησης  γεωλογικών  μνημείων στα πλαίσια της ένταξης της Λέσβου  στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων  της UNESCO.

 

Από το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων Λουτρόπολης Θερμής Λέσβου....ενόψει της πρωταπριλιάς !

Μοιράσου το άρθρο!