Κοινωνία

26/07/2016 - 20:30

Ομάδα αλληλέγγυων κατέλαβε χώρο στη Μυτιλήνη και εγκατέστησαν μετανάστες

Χώρος στον οποίο παλαιότερα λειτουργούσε στρατόπεδο (το πρώην ΣΤΕΠ στην Επάνω Σκάλα), ιδιοκτησίας της ALPHA BANK, κατελήφθη από ομάδα αλληλέγγυων στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι οποίοι εγκατέστησαν μεγάλο αριθμό μεταναστών, κυρίως από την Αφρική.

 
Όπως έγινε γνωστό, ζητήθηκε την τράπεζα να ενοικιάσει τον χώρο, όμως η ALPHA BANK έκανε γνωστό πως δεν επιθυμεί να εκμισθώσει τους χώρους οι οποίοι είναι πολύ παλιοί, ενώ ζήτησε από τους νεαρούς να το εγκαταλείψουν.
Από εκείνη τη στιγμή, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, άνοιξε η μεγάλη σιδερένια πόρτα, τοποθετήθηκε στην είσοδο η επιγραφή «No Border social camp» μαζί με μπαλόνια και στο χώρο άρχισαν να μεταφέρονται πρόσφυγες.


Σύμφωνα με πληροφορίες πουν αναφέρει το ΕΘΝΟΣ, οι Αρχές «παρακολουθούν» τα τεκταινόμενα στο πρώην στρατόπεδο με «δεμένα χέρια», αφού οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να κινήσουν διαδικασίες, προκειμένου να επέμβουν.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης, η διοίκηση της ALPHA BANK έχει ενημερώσει την αστυνομία ότι έχει αναθέσει στο νομικό τμήμα της την υποβολή μήνυσης για κατάληψη του χώρου. Πάντως, μέχρι χθες, η αστυνομία δεν είχε καμιά εντολή να επέμβει.


Σημειώνεται, ότι το παλιό στρατόπεδο γειτνιάζει με τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Μοιράσου το άρθρο!