Κοινωνία

16/10/2017 - 06:05

«Πάμε παρέα!» με ανθρωπιά και αλληλεγγύη, από τους Προσκόπους για τα παιδιά της σεισμοπαθούς Βρίσας

&n

bsp;

Τα παιδιά του 10ου Συστήματος Προσκόπων Κέρκυρας, από ένα μικρό χωριό της Κέρκυρας, τη Στρογγυλή, αισθάνθηκαν δίπλα στα παιδιά από ένα επίσης μικρό χωριό της Λέσβου, τη Βρίσα. Που όμως αυτά έζησαν την καταστροφή του χωριού τους κατά τον μεγάλο καταστροφικό σεισμό πριν τέσσερις μόλις μήνες, στις 12 Ιουνίου.

Με τις μικρές τους δυνάμεις και με την ευγενική υποστήριξη όλων των φορέων του χωριού τους, αποφάσισαν να «πάνε παρέα» στο σχολείο με τους συμμαθητές τους από τη Βρίσα μέσα από μια ξεχωριστή δράση κοινωνικής προσφοράς με παιδαγωγικό χαρακτήρα, που περιλαμβάνει τη συγκέντρωση χρήσιμου σχολικού υλικού όπως τετράδια, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, μπλοκ σημειώσεων και ζωγραφικής, χάρακες, κασετίνες, σχολικές τσάντες, κ.ά.

Στην προσπάθεια των παιδιών της Κέρκυρας έσπευσαν αρωγοί τα παιδιά του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χίου και τα παιδιά του 2ου Συστήματος Προσκόπων και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης. Αλλά και ιδιώτες δωρητές μέλη και μη, της προσκοπικής κίνησης.

Σήμερα το πρωί στο σχολείο με τις προκατασκευασμένες αίθουσες για τα 52 παιδιά του νηπιαγωγείου και τη Δημοτικού σχολείου της Βρίσας που λειτούργησαν μόλις την περασμένη Δευτέρα, οι Ανιχνευτές Πρόσκοποι της Μυτιλήνης (μεγάλοι έφηβοι πρόσκοποι) μετέφεραν μεγάλη ποσότητα σχολικού υλικού. Παραδίδοντας την στη Διευθύντρια του σχολείου κ. Μυρσίνη Νικέλλη. Αποδεικνύοντας έτσι πως έπιασε τόπο η ευχή όλων των Ελλήνων Προσκόπων, ο σεισμός να μη σταθεί ικανός να γκρεμίσει την ανθρωπιά μας.

Παρόντες στη δράση ήταν ο Γενικός Έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Ζαχαρίας Αντωνιάδης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Ισίδωρος Κανέτης οι οποίοι και ανακοίνωσαν στη Διευθύντρια του σχολείου την πρόθεση του Σώματος το επόμενο καλοκαίρι να διοργανώσει στη Βρίσα μια σχολή σκαπανικής – δράση κοινωνικής προσφοράς ‘ώστε να διαμορφωθεί ο αύλειος χώρος του νέου σχολείου με τις προκατασκευασμένες αίθουσες και να κατασκευαστούν όλες εκείνες οι απαραίτητες ξύλινες υποδομές (πάγκοι,  τραπεζόπαγκοι κλπ). 

 

Ακολούθησε μια «ξενάγηση» των Ανιχνευτών της Μυτιλήνης στο σεισμικό φαινόμενο της 12ης Ιουνίου, από τον καθηγητή και πρόεδρο του τμήματος γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκο Σουλακέλλη και τους συνεργάτες του. Ενώ τους έγινε επίδειξη της καταγραφής των επιπτώσεων του σεισμού σε χάρτες με τρισδιάστατη απεικόνιση τους.

 

Ας σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι ¨Έλληνες πρόσκοποι αποδεικνύουν την αλληλεγγύη τους στους κατοίκους της ερειπωμένης Βρίσας. Οι Πρόσκοποι της Λέσβου, στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για το ξεπέρασμα των επιπτώσεων από το σεισμό από την ίδια κιόλας μέρα εκδήλωσης του σεισμικού φαινομένου  έσπευσαν να συνδράμουν στην προσπάθεια στησίματος του καταυλισμού στο γήπεδο του Πολιχνίτου. Δήλωσαν δε με τα ενήλικα στελέχη τους και τους μεγάλους εφήβους μέλη της τοπικής κίνησης, έτοιμοι να παρέμβουν εφόσον και οπότε τους ζητηθεί, από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επίσης μετά από πρόταση τους τα σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ μετέφεραν μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς. Συγκεκριμένα έφεραν και οι Πρόσκοποι παρέδωσαν: 9.500 μπουκάλια νερό 1,5 λίτρου. 14.000 κρουασάν. 2.100 κουτιά γάλα εβαπορέ. Και 1450 πακέτα φρυγανιές. Είδη που κάλυψαν μεγάλο μέρος των αναγκών σίτισης των σεισμοπαθών της Βρίσας αλλά και άλλων χωριών που χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα.

 

Μοιράσου το άρθρο!