Κοινωνία

07/07/2015 - 14:57

Παράταση λειτουργιάς του προγράμματος Δημοτικός Λαχανόκηπος Δήμου Λέσβου

ign="center"> 

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος Δήμου Λέσβου υλοποιείται από τον Δεκέμβριο του 2012 στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Λέσβου- "ΑΚΤΙΝΕΣ ΖΩΗΣ" που εντάσσεται στο  Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» από τον δικαιούχο "ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ" ΑΜΚΕ. Η έκταση του βρίσκεται στην περιοχή της Νεάπολης στην θέση Άργαλα, όπου οι ωφελούμενοι καλλιεργούν οπωροκηπευτικά για να καταναλωθούν από αυτούς και τις οικογένειες τους.

Η συγκομιδή της καλοκαιρινής σοδειάς έχει σιγά-σίγα ξεκινήσει με πολύ κόπο και αγωνία αρχικά, καθώς το πρόγραμμα είχε διάρκεια έως τις 30 Ιουνίου 2015. Το πρόβλημα που ανάκυψε είναι ότι όλοι αυτοί οι άποροι άνθρωποι που έσπειραν και περίμεναν να εισπράξουν τους καρπούς των κόπων τους δεν θα μπορούσαν να το κάνουν λόγω της λήξης του προγράμματος. Έτσι πολύ ωφελούμενοι απογοητεύτηκαν και εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Όμως με βάση την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας παρατείνουν την λειτουργία τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Είμαστε στην ευχάριστη θέση λοιπόν, να ενημερώσουμε τους ωφελουμένους του προγράμματος ότι θα είμαστε μαζί τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Ακόμα ενημερώνουμε  αυτούς που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ότι υπάρχουν διαθέσιμα κομμάτια για καλλιέργεια.

 Πληροφορίες Αγ. Θεράποντος 20, πίσω απ' τον ΟΤΕ και στο τηλέφωνο:  22510-22873

Μοιράσου το άρθρο!