Κοινωνία

24/06/2015 - 18:01

Ποινές σε 6 μετανάστες για τα επεισόδια στο λιμάνι Μυτιλήνης

Ο

λοκληρώθηκε πριν λίγο το δικαστήριο στο οποίο διώκονταν 7 μετανάστες για τα γεγονότα που ξέσπασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης την προηγούμενη Τετάρτη. Υπενθυμίζουμε ότι είχαν παραπεμφθεί τελικά από τον εισαγγελέα 7 άτομα με τις παραπάνω κατηγορίες:

 

 

Απρόκλητες σωματικές βλάβες
Αντίσταση κατά της αρχής
Παρακώλυση συγκοινωνιών
 
Στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε κανένας από τους διωκόμενους μετανάστες, ωστόσο λίγο πριν την έναρξη της δίκης μαθεύτηκε ότι ο ένας από τους 7 είναι ανήλικος και συνεχίζει να κρατείται σστη Μόρια, ως ασυνόδευτος μέχρι να οδηγηθεί σε κάποιον από τους ξενώνες φιλοξενίας. Για τον συγκεκριμένο μετά και από την πρόταση του εισαγγελέα, η υπόθεση του διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε να δικαστεί από το αρμόδιο μονομελές δικαστήριο ανηλίκων.
 
Για τους υπόλοιπους 6 η έδρα εξέτασε 4 λιμενικούς ως μάρτυρες για τα γεγονότα του λιμανιού. Μεταξύ αυτών και ο λιμενικός που ισχυρίζεται ότι χτυπήθηκε στο μάτι από έναν από τους διωκόμενους και ότι αυτό ήταν η αφορμή για το ξύλο που τους ρίξανε. Οι εικασίες τους ότι δέχθηκαν επίθεση από μία μάζα 200 ατόμων οι οποίοι τους επιτέθηκαν αρχικά με πέτρες και στη συνέχεια κατά τις έρευνες βρέθηκαν να έχουν καβατζωμένα διάφορα αντικείμενα όπως πέτρες, πασσαλάκια από τις σκηνές του κέντρου κράτησης του Καρά Τεπέ, αλλά και ένα ρόπαλο με καρφωμένη βίδα στην άκρη(;;!!), στοιχεία τα οποία δεν έχουν εμφανιστεί πουθενά στο δικαστήριο, και 5 λιμενικοί τους έκαναν καλά προκάλεσε το θαυμασμό όλων για τις υπεράνθρωπες δυνάμεις τους! Επίσης ο ένας λιμενικός προσπάθησε να τονίσει επανειλημμένα, τις εικασίες που είχε εκφράσει και ο τοπικός δημοτικός σύμβουλος του Σύριζα, ότι οι αντιδράσεις των μεταναστών για τον εμπαιγμό τους από τις αρχές ήταν υποκινούμενες από ντόπιους.
 
Η έδρα υιοθέτησε πλήρως τις προτάσεις του εισαγγελέα και στη συνέχεια επέβαλλε τις παρακάτω ποινές:
 
 Για τον ένα από τους 6, τον οποίο ο λιμενικός κατηγόρησε ότι ήταν αυτός που του επιτέθηκε του επέβαλλε τελική ποινή και για τις τρεις κατηγορίες, 2 χρόνων και 8 μηνών με τριετή αναστολή.
 
Για τους υπόλοιπους 5 η έδρα τους επέβαλλε ποινές 2 χρόνων και 2 μηνών για τις κατηγορίες της αντίστασης και της παρακώλυσης συγκοινωνιών, επίσης με τριετή αναστολή.
 
Η διεξαγωγή του δικαστηρίου για τον ανήλικο που παραμένει κρατούμενος στη Μόρια δεν έγινε γνωστό πότε θα γίνει…
 
Η δίκη διεξήχθη υπό την παρουσία περίπου 25 αλληλέγγυων μέσα και έξω από την αίθουσα.
 
 
Ενημέρωση από τη ομάδα ενάντια στα κέντρα κράτησης Musaferat 

Μοιράσου το άρθρο!