Κοινωνία

17/12/2014 - 08:10

Πωλείται... το τέλος μια εποχής! - Γράφει ο ΕΡΜΗΣ

Ο

ικόπεδο 1,2 στρεμμάτων περίπου,  βίλα συνολικής επιφάνειας 1.242,23 τ.μ. με πισίνα  69 τ.μ. Το σπίτι, χτισμένο από τη μία πλευρά επί μιας πλατείας βορείων προαστίων της Αθήνας και από την άλλη σε ένα μικρό αδιέξοδο, περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα, το υπόγειο των 528 τ.μ. (γυμναστήριο και playroom), το ισόγειο συνολικής επιφάνειας 280 τ.μ. (κουζίνα και καθιστικό), τον πρώτο όροφο 252,63 τ.μ. (κρεβατοκάμαρες) και τον δεύτερο όροφο 182 τ.μ., ένα άνετο ρετιρέ γραφείο. Αυτό λοιπόν το σπίτι σύμφωνα με δημοσίευμα βγαίνει στο σφυρί για 8,5 εκατ. Ευρώ! Προσφορά βέβαια μικρότερη από την αξία του επειδή εποχές που είναι δεν βρίσκονται κι εύκολα αγοραστές!
Δεν το αναφέρω επειδή ενδεχομένως κάποιος από σας να ενδιαφέρεται. Η αναφορά γίνεται  ως ενδεικτικό μιας εποχής που κλείνει πλέον οριστικά. Γιατί δεν πρόκειται για το σπίτι κάποιου βιομήχανου, κάποιου μεγαλοεργολάβου ή έστω κάποιου από τα γνωστά βαριά επιχειρηματικά ονόματα που εν πάσει περιπτώσει θα δικαιολογούσε μια ανάλογη κατοικία. Πρόκειται για το σπίτι που έμεινε γνωστή προσωπικότητα, η οποία εξελίχθηκε κάπου τη δεκαετία του ογδόντα μέσα από γνωριμίες και δικτυώσεις  με την τότε άρχουσα τάξη του ΠΑΣΟΚ. Εφτιαξε περιοδικά τύπου ΚΛΙΚ, παντρεύτηκε μια πανέμορφη κοπέλα από τα καλλιστεία, κυκλοφορούσε με πολυτελή αυτοκίνητα, βασικός καλεσμένος των δεξιώσεων πλασάροντας  τον εαυτό του μέσα από τις Life Style τηλεοπτικές εκπομπές ως το νέο στυλ του πετυχημένου νεοέλληνα!
Το ξεσάλωμα όμως τέλειωσε. Κατέρρευσε μαζί βέβαια και το ξεσάλωμα πολλών Νεοελλήνων εν μέσω δραμάτων! Είναι το τέλος μιας εποχής που δεν μπορώ να φανταστώ πως θα την χαρακτηρίζουν οι ιστορικοί του μέλλοντος. Εμείς όμως που ζούμε την καθημερινότητα, εγκλωβισμένοι σε τρόικα και μνημόνια, ακόμα στεκόμαστε με έκπληξη στις αποκαλύψεις από το ξεσάλωμα μιας τάξης Νεοελλήνων που σήμερα μπορεί να καταρρέει με πάταγο, αλλά έδινε το δικό της τόνο επί τρεις σχεδόν δεκαετίες
Η συγκεκριμένη προσωπικότητα, που ακόμα βρίσκει φιλόξενες τηλεοπτικές πολυθρόνες προκειμένου να μας εκφράσει το πόνο του, ήταν μέρος του ξεσαλώματος. Ήταν άνθρωπος του συστήματος, ήταν ο άνθρωπος που…. καθοδηγούσε τη νεολαία σε νέα πρότυπα, ήταν ο άνθρωπος που έχει σημαντικό μερίδιο σε μια Life Style εποχή. Σε μια εποχή που οι …καπάτσοι και δικτυωμένοι επέπλεαν, μια εποχή που άτομα όπου τα μοναδικά τους δρομολόγια ήταν από τις εφημερίδες και τα κανάλια τους στο Χρηματιστήριο για μια ακόμα γερή μπάζα! Μπάζες γερές που έγιναν βίλες, πανάκριβα αυτοκίνητα, ταξίδια. Μια εποχή που φαντάζει σήμερα τόσο μα τόσο μακρινή!
  Μια εποχή που θα πρέπει να  γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν. Διότι όταν πάλι με χρόνια και καιρούς, εμφανιστεί  η όποια περιβόητη ανάπτυξη, να μην εγκλωβιστεί στις ίδιες λογικές από τους ίδιους ανθρώπους….

Μοιράσου το άρθρο!