Κοινωνία

25/05/2016 - 16:38

Πορεία-διαμαρτυρία μεταναστών στη Μυτιλήνη

 

Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι 150 περίπου Αφγανοί μετανάστες εγκλωβισμένοι στη Λέσβο σε εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης και Τουρκίας.

Οι διαδηλωτές, ανάμεσα τους πολλές γυναίκες και παιδιά κατά διαστήματα έκλειναν τον κεντρικό παραλιακό δρόμο της Μυτιληνιάς προκυμαίας γεγονός που προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα αλλά και έντονες διαμαρτυρίες εναντίον των διαδηλωτών από οδηγούς και περαστικούς.

Βασικό τους σύνθημα το οποίο επαναλάμβαναν ρυθμικά το αίτημα για «ελευθερία» ενώ με πλακάτ κατήγγειλαν τις συνθήκες διαμονής στο χοτ σποτ της Μόριας. «Η Μόρια είναι φυλακή» υποστήριζαν στα πλακάτ που κρατούσαν παιδιά που προπορευόταν της πορείας. Ας σημειωθεί ότι σήμερα στη Λέσβο βρίσκονται καταγεγραμμένοι 3177 άτομα. Από αυτούς περίπου 1000 διαμένουν στον καταυλισμό του Kαρά Τεπέ και οι υπόλοιποι στο χοτ σποτ στη Μόρια. Στο σύνολο τους έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου διαδικασία η οποία δεν τους επιτρέπει ούτε να αναχωρήσουν για την Αθήνα αλλά ούτε και να εφαρμοσθεί η διαδικασία της επανεισδοχής στην Τουρκία.

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Μοιράσου το άρθρο!